WNF lanceert nieuwe manier van doneren per telefoon

22 mei 2013, 04:00
WNF lanceert nieuwe manier van doneren per telefoon
WNF lanceert nieuwe manier van doneren per telefoon
Het Wereld Natuur Fonds (WNF) heeft SKIP SMS geïntroduceerd. Een SKIP-abonnement is geven via de mobiele telefoon, waarbij de donateur de vrijheid krijgt elke maand zelf te bepalen of hij wel of geen donatie wil doen. ‘Kortom: no strings attached’, meldt WNF. WNF is het eerste goede doel in Nederland dat deze nieuwe manier van doneren aanbiedt.

‘Een regulier donateurschap gaat uit van een doorlopende gift’, legt WNF uit. ‘Hierbij wordt geen rekening gehouden met de bestedingsruimte van mensen. Wie voor SKIP SMS kiest, houdt zelf de controle over zijn maandelijkse uitgaven en is toch verbonden met WNF.’

Werkwijze
De werkwijze is simpel. De donateur sms’t ‘WNF AAN’ naar 4333. Vervolgens krijgt hij een bericht, waarna ‘WNF OK’ naar 4333 ge-sms’t moet worden om het SKIP-abonnement te bevestigen. Wie zich aanmeldt, doet gelijk een gift van 3 euro. Daarna volgt iedere maand een sms waarin wordt gevraagd of je WNF deze maand wil steunen. Wie wil doneren, hoeft niets te doen. Wie ervoor kiest om een maandje te skippen, smst gratis ‘WNF SKIP’.

GEEF-mobiel
WNF is het eerste goede doel dat deze manier van doneren aanbiedt. De dienst is ontwikkeld in samenwerking met VFI Brancheorganisatie van goede doelen. ‘Deze dienst sluit aan bij het veranderende donateursgedrag’, zegt Rob Peelen, hoofd diensten bij VFI. ‘Donateurs kiezen zelf op welk moment ze willen geven.’ SKIP SMS is een functionaliteit van het platform GEEF-mobiel; het nieuwe mobiele donatiesysteem dat VFI afgelopen week lanceerde.
gerelateerde items