Wie zitten er achter The Fundraiser?

16 november 2017, 00:00
47 knowledge mile, ons pand aan de Nieuwe Herengracht
47 knowledge mile, ons pand aan de Nieuwe Herengracht

Social enterprise

The Fundraiser is een activiteit van Lenthe in samenwerking met koepel Nederland Filantropieland. Lenthe, Het Mediahuis van de Filantropie, is een social enterprise die al meer dan twintig jaar actief is als uitgever van media in het domein 'filantropie' en 'maatschappelijk ondernemen'. De Dikke Blauwe, opinieblad over filantropie, is op dit moment het bekendste mediamerk van Lenthe. Lenthe is eigendom van het ondernemersechtpaar Akkermans-Mulder; directeur is Henk Jacobs.

Maatschappelijke doelstelling

Als social enterprise heeft Lenthe geen primaire commerciële, maar wel een maatschappelijke doelstelling. De inkomsten die Lenthe genereert met de verkoop van boeken, met partnerships en vrijwillige bijdragen van stichtingen (zoals Lenthe Foundation) en private donoren, worden aangewend ter dekking van de exploitatiekosten, waaronder de kosten voor de journalisten en redacteuren die The Fundraiser en De Dikke Blauwe produceren.

Grootste community

Nederland Filantropieland is Nederlands grootste community van bestuurders en medewerkers, betaald en onbetaald, in loondienst of als zelfstandige, in de filantropie. De leden hebben gemeen dat ze kennis willen delen, gelijkgestemden willen ontmoeten, zich verder willen bekwamen en de beste omstandigheden voor filantropische initiatieven willen creëren. Omdat ze zo hun eigen organisatie(s) vooruit helpen met bestuurlijke vaardigheden, marketing, fondsenwerving en communicatie.

Lenthe staat ingeschreven bij KvK van Amsterdam onder nummer 34249929 en is gevestigd aan de Amsterdamse 'Knowledge Mile 47': Nieuwe Herengracht 47, 1011 RN in Amsterdam.
gerelateerde items