Vrijwilligerswerk sterk tool voor teambuilding

18 november 2017, 06:00
Lonneke Roza: specialist op het gebied van bedrijfsfondsen en CSR.
Lonneke Roza: specialist op het gebied van bedrijfsfondsen en CSR.
Dr. Lonneke Roza en prof. Lucas Meijs publiceerden in het laatste Alumni Magazine van de Erasmus Universiteit Rotterdam een artikel over de rol van vrijwilligerswerk als instrument voor teambuilding, als leermodule of als middel om de corporate identity te verstevigen.’Iets goeds doen voor de samenleving en tegelijkertijd bouwen aan je vaardigheden, netwerk, teamgevoel of corporate identity; dat is de nieuwe belofte’.
 
In hun artikel leggen Meijs (Nederlands hoogleraar Volunteering, Civil Society and Businesses) en Roza (onderzoeker op het terrein van bedrijfsfondsen en Corporate Social Responsibility) uit hoe service learning en corporate volunteering werkt, en hoe beslist niet.
Vrijwilligerswerk past in een trend waarbij maatschappelijke dienstverlening steeds vaker wordt ingezet om ook een ander doel te bereiken. Mensen hebben in toenemende mate expliciete doelen met hun vrijwilligersactiviteiten. Ze willen lol hebben, iets leren, nieuwe mensen ontmoeten of op een andere manier waarde toevoegen.
 
►Lees hier het gehele artikel.
 
♦Bron: Alumni magazine van de Erasmus Universiteit
gerelateerde items