Voor wie alles al een keer gehoord heeft: het IFC

6 oktober 2011, 06:59
AMSTERDAM (6 oktober) - De 31e editie van het onvolprezen International Fundraising Congress vindt dit jaar van 18 t/m 21 oktober plaats, zoals altijd in Noordwijk. Voor wie denkt: fondsenwerven is mijn terrein niet, of: ik heb alles nu wel zo'n beetje gehoord, is ook dit IFC toch weer een aanrader. Mis vooral de plenaire sessies en debatten niet, die terecht Beyond Fundraising heten. Vooral voor bestuurders en hoger management.


Openingssessie: vrouwen aan de macht in filantropie

Een ontwikkeling die zich in álle delen van de wereld aftekent: filantropie (en daarmee ook fondsenwerving) wordt steeds meer een vrouwenzaak. Is dat wenselijk? Is dat een ramp? Wat kun je als filantropische organisatie met dit gegeven? Karen Osborne prikkelt haar publiek in de openingssessie. Voor vrouwen én mannen.


Dan Pallotta strikes again

Voor FM-lezers geen onbekende. Dan Pallotta (bekend van zijn boek Incharitable) hamert al een paar jaar op hetzelfde: doorbreek de non profit starvation cycle. Met andere woorden: investeer in goede doelen organisaties zoals je dat bij een regulier bedrijf zou doen. Geef de filantropische sector de plaats én de middelen die zij officieel in onze cultuur verdient. Zeer Amerikaans van insteek, maar zeker zinnig voor Nederlanders. Want ook in ons land woedt de ‘strijkstok-discussie' onverminderd door. Nog steeds beweren organisaties dat ‘100% van uw bijdrage naar het doel gaat'. Pallotta's visie was onlangs nog onderwerp van debat in FM. Pallotta verzorgt de plenaire slotsessie op vrijdag 21 oktober.


Aanrader: Great Debates

Tip voor iedereen die de meeste workshops al eens gedaan heeft: de debatten over grote en belangrijke vragen in de filantropische wereld. Dit jaar staan ondermeer op het programma: impactmeting, storytelling, social media & social change en heel veel morele dilemma's.
gerelateerde items