Toon alles (1)

Vogelbescherming zet voorspelmodellen in bij ledenwerving

15 juli 2015, 04:00
Vogelbescherming zet voorspelmodellen in bij ledenwerving
Vogelbescherming zet voorspelmodellen in bij ledenwerving
Vogelbescherming Nederland gaat de ledenwerving verbeteren door de inzet van voorspelmodellen. De opzet is mensen enkel nog telefonisch te benaderen als de kans dat ze lid willen worden groot is. Nodeloos bellen wil de organisatie voortaan tot de verleden tijd laten behoren. Voor het opzetten van de voorspelmodellen is een samenwerking aangegaan met TopBI, een bedrijf gespecialiseerd op het gebied van business intelligence en analytics.

‘We komen jaarlijks in contact met duizenden geïnteresseerden via onze winkel en websites, en op diverse beurzen en evenementen’, zegt Machteld Papegaaij (foto), projectleider customer relationship management (CRM) bij de Vogelbescherming. ‘We willen met deze mensen een financiële relatie aangaan. Daarom hebben we al jarenlang een professioneel wervingsproces ingericht. De vraag was: kan dit proces nog beter? Hoe kunnen wij nog zorgvuldiger met de leads omgaan en tegelijkertijd de conversie verhogen zodat we meer geld overhouden voor de kernactiviteiten van de vereniging? Kunnen we iets bedenken waardoor we per lead kunnen bepalen op welk moment en via welk kanaal wij hem of haar het beste kunnen benaderen?’

Voorspelmodel op basis van historische data
Om dit te bereiken is een gezamenlijk project opgezet. Pim Wennekes, consultant customer intelligence bij TopBI: ‘Uitgangspunt was dat het een businessproject moest zijn, waarbij de analytische doelstellingen een afgeleide zijn van de businessdoelstelling. In dit project wordt met datapreparatie en predictive analysis tools een voorspelmodel opgezet op basis van de historische wervingsdata van de vereniging. Op deze wijze wordt het huidige wervingsproces uitgebreid en de kans op positief wervingscontact aanzienlijk vergroot. Het project is medio juni gestart en de eerste resultaten worden in augustus verwacht.

(Bron: Customer Talk)
gerelateerde items