Eerbetoon voor Tony Elischer: de mentor

20 juni 2016, 11:00
Tony Elischer: groot inspirator met gevoel voor humor.
Tony Elischer: groot inspirator met gevoel voor humor.
Begin dit jaar werd de internationale fondsenwervingssector getroffen door het verschrikkelijke nieuws dat Tony Elischer was overleden aan de gevolgen van kanker. Tony was een briljant spreker, die keer op keer het publiek wist te inspireren. Wereldwijd werd hij gerespecteerd als fondsenwerver, consultant, trainer en mentor. Op het International Fundraising Congress in Noordwijkerhout was hij meer dan dertig jaar een vaste kracht. 
 
Op 8 juni werd in Londen een bijeenkomst georganiseerd om zijn professionele bijdrage aan de fondsenwerving en non-profitsector te vieren. Zo’n tweehonderd fondsenwervers luisterden aandachtig terwijl verschillende collega’s en klanten anekdotes ophaalden en zijn exceptionele kwaliteiten nog eens benadrukten.
 
Een van die kwaliteiten wil ik hier graag benoemen. Tony werd door velen geroemd als mentor. Hij gaf gevraagd en ongevraagd advies aan een heleboel fondsenwervers. De ervaring die hij in de loop der jaren had verzameld gebruikte hij om nieuwe generaties klaar te stomen voor de grootste uitdagingen in hun carrière. En dat werkte geweldig. Alle sprekers benoemden de aanwezige vingerafdrukken van Tony op de resultaten die zij over de jaren hebben behaald. En zo heeft hij op zijn eigen fantastische manier de wereld een beetje beter gemaakt.
 
Het is een eer met hem te hebben gewerkt via 101fundraising, waar hij 18 prachtige blogs heeft achter gelaten. 
 
We kunnen hem eren door zijn onbeteugelde passie voor onze prachtige sector voort te zetten. Door vragen te stellen die niemand anders durft te stellen. Door mensen wakker te schudden en de lat hoger te leggen dan waar we zelf in geloven. Door kennis door te geven en fondsenwervers de beste resultaten te laten behalen.
 
Dank je wel Tony.
 
gerelateerde items