Toon alles (1)

Stories Amsterdam richt zich op nieuwe, aidsvrije generatie

10 augustus 2015, 13:14
Stories Amsterdam richt zich op nieuwe, aidsvrije generatie
Stories Amsterdam richt zich op nieuwe, aidsvrije generatie
AmsterdamDiner Foundation heeft een nieuwe activiteit met een nieuw bestuur: Stories Amsterdam. Het gaat om een fundraisingevenement voor de generatie jongeren die wil bijdragen aan een wereld zonder aids en hiv. Waar 23 jaar geleden het AmsterdamDiner zijn oorsprong vond, zal vrijdag 9 oktober in Hotel Krasnapolsky de eerste editie van Stories Amsterdam plaatsvinden. Een avond met sprekers, afgewisseld met entertainment en netwerken.

Bewustwording

Het AmsterdamDiner werd 23 jaar geleden opgericht om geld in te zamelen voor meer onderzoek, bewustwording en voorlichting rondom aids. Een tijd waarin veel taboes en misverstanden heersten rondom dit thema. Helaas worden in Nederland nog steeds onnodig veel mensen besmet met het hiv-virus en zijn de misverstanden ook nog niet uit de wereld. Door kennis te delen en jonge mensen te betrekken bij het overbrengen van deze boodschap, wil Stories Amsterdam op een nieuwe manier zorgen voor betere voorlichting om daarmee meer besmettingen voorkomen. In Nederland leven zo'n 25.000 mensen met hiv en dit aantal neemt toe. Naar schatting weet een kwart niet dat hij of zij hiv heeft. Jaarlijks komen er in Nederland zo'n 1.100 mensen met hiv bij.

De Dam

Tijdens het diner staat één thema centraal, verteld vanuit verschillende perspectieven. Gedurende de verschillende gangen wordt van ruimte gewisseld en vertelt telkens een nieuwe spreker zijn of haar verhaal. Stories Amsterdam biedt plaats aan maximaal 250 jongeren in de leeftijdscategorie 25-40 jaar. Er zijn tafels voor tien personen beschikbaar; bedrijven kunnen zich als partner verbinden aan het evenement.

Bestuur Stories Amsterdam

De missie van de AmsterdamDiner Foundation is om het Nederlandse bedrijfsleven actief te betrekken om die wereld zonder aids te gaan realiseren.

Het bestuur van Stories Amsterdam legt verantwoording af aan het bestuur van AmsterdamDiner Foundation en wordt gevormd door voorzitter Carsten Klint (eigenaar boetiekhotel en restaurant Central Park, by Ron Blaauw in Voorburg), vice-voorzitter Denise Boekhoorn (CEO van CRAVT Original in Amsterdam), penningmeester Anne Mieke Holland (partner Transaction Tax (M&A) bij EY in Amsterdam), bestuursleden Pieter van den Hoogenband (drievoudig Olympisch zwemkampioen en manager Topsport Community), Jaap Ozinga (Merkrechtspecialist Noordzij partners in Amsterdam) en Reinier Steures (Strategy Director en partner van reclamebureau Natwerk in Amsterdam).

 

 
gerelateerde items