Stichting Collecteplan: collecte-opbrengst ophalen door geldtransportbedrijven

6 oktober 2011, 08:59
AMSTERDAM (6 oktober) - Mede naar aanleiding van de roof van vijfhonderd collectebussen van KWF Kankerbestrijding in Den Haag, is Stichting Collecteplan momenteel in onderhandeling met de banken over een oplossing. Ze stelt voor de opbrengst voortaan te laten ophalen door geldtransportbedrijven.


Bij de medewerkers van de collectes zit de schrik er goed in. Naast de roof van KWF worden ook steeds meer collectanten beroofd. De inzet van gewapende transporten moet de angst bij de medewerkers wegnemen. "We bespreken nu met de banken of geldtransportbedrijven als Brink's de collectebussen voortaan kunnen ophalen", zegt voorzitter Roland van Benthem van de stichting in het AD.


Inzamelplek geheim

Een andere optie zou zijn om de inzameling te digitaliseren. Van Benthem: "Bijvoorbeeld een collectebus met een 06-nummer erop dat je kunt sms'en om te doneren of een bus met een chipknip. We adviseren onze collectanten hun inzamelplekken geheim te houden. Hoe minder mensen weten waar het wordt ingezameld, des te veiliger het is."


In de Stichting Collecteplan zijn 26 landelijke goede doelen verenigd.
gerelateerde items