Toon alles (1)

Sporten en tegelijk aan goede doelen doneren

18 maart 2015, 04:00
Sporten en tegelijk aan goede doelen doneren
Sporten en tegelijk aan goede doelen doneren
Een app downloaden, lopen en tegelijk doneren aan een goed doel. De Amerikaanse app Charity Miles betaalt voor elke kilometer die een gebruiker loopt, rent of fietst een bepaald bedrag aan een liefdadigheidsinstelling.

Het werkt simpel: nadat de app is gedownload, houdt Charity Miles je bewegingen bij. Stap je op de fiets, dan 'verdien' je vijfentwintig dollarcent per afgelegde mijl (1,6 kilometer). Lopend of rennend is een afgelegde mijl tien dollarcent waard. Na de sportsessie gaat het bij elkaar gezwete bedrag naar een organisatie uit de lijst met ruim dertig goede doelen.

Charity Miles wordt gesponsord door horlogemerk Timex, farmaceutisch bedrijf Johnson & Johnson en kledinginzamelaar Humana sponsoren het initiatief. Ongeveer één miljoen mensen gebruiken de app, die tot nu toe ongeveer een miljoen dollar aan fondsen bijeenbracht. De helft daarvan houdt Charity Miles zelf. De organisatie meldt dat dit geld naar een fonds gaat dat is opgericht voor het moment waarop de app zo populair wordt dat er meer geld bij elkaar wordt gesport dan dat de sponsorpot dekt. 

Charity Miles is gratis te downloaden voor Android en iPhone.
gerelateerde items