Toon alles (1)

Rode Kruis introduceert doneren via contactloos betalen in Nederland

15 juni 2015, 04:00
Rode Kruis introduceert doneren via contactloos betalen in Nederland
Rode Kruis introduceert doneren via contactloos betalen in Nederland
Als eerste goede doel in Nederland biedt het Rode Kruis deze week op zes plaatsen de mogelijkheid om met de smartphone contactloos te doneren. Via contact tussen de smartphone en een zogeheten NFC Chip kan een bedrag van 2 euro worden gedoneerd aan het Rode Kruis.

Op zes plaatsen in Nederland zullen deze week Rode Kruis collectebussen uitgerust zijn met speciale stickers met NFC Chip, die de mogelijkheid bieden te doneren via contactloos betalen. Hiermee is het Rode Kruis het eerste goede doel in Nederland dat deze innovatieve manier van collecteren uitprobeert. Deze nieuwe mogelijkheid zal deze week worden geboden bij de collectes in Leiden, Haarlem, Eindhoven, Doesburg, Utrecht en Zeewolde, waarvoor door NFC-Nederland in totaal 100 NFC-stickers beschikbaar zijn gesteld.

Jongeren aanspreken
‘Het is een innovatieve manier van collecteren die ook nog eens jongeren aanspreekt’, zegt Frank Kempers, Manager Collecteorganisatie van het Rode Kruis. ‘Daarnaast speelt het in op de toekomst van de collecte.’ Met de resultaten van deze pilot kan het gebruik van contactloos betalen bij collectes in de toekomst eventueel verder worden uitgebreid.

Op dit moment zijn al veel smartphones uitgerust met de optie contact te maken met een NFC Chip. Mensen die willen geven, maar niet in het bezit zijn van een dergelijke smartphone, kunnen doneren via de Collecte App, per SMS via 4333, of cash aan de collectant.
gerelateerde items