Feedback gezocht voor nieuwe Richtlijn Nalatenschappen

31 maart 2018, 07:00
Heb je ervaring met de werving van nalatenschappen, denk dan mee over de nieuwe richtlijn.
Heb je ervaring met de werving van nalatenschappen, denk dan mee over de nieuwe richtlijn.
Zoals je wellicht al weet, wordt er onder de vlag van Nederland Filantropieland hard gewerkt aan een vernieuwing van de Richtlijn Nalatenschappen. De vorige versie is uit 2012 en een update is noodzakelijk. De werving en communicatie is sterk ontwikkeld, met meer actieve organisaties, meer verscheiden wervingsaanpak en er is ook de behoefte om de regeling een betere en belangrijkere plaats te geven in de nieuwe regelgeving.
 
Een commissie van fondsenwervers van organisaties met een heel verscheiden achtergrond heeft nu een concept opgesteld. De oude, uitgebreide Richtlijn heeft de veel compactere vorm van een code gekregen, met een inperking tot de echte do’s en don’ts. Er wordt momenteel gekeken of de nieuwe code een plek kan krijgen binnen het nieuwe Erkenningsstelsel Goede Doelen (de opvolger van het CBF-keur).
 
Doe mee!
Heb je ervaring met de werving van nalatenschappen en wil jij hierover met de initiatiefnemers meedenken, dan stellen wij prijs op jouw opmerkingen en feedback. Stuur een mail naar Arjen van Ketel (arjen@arjenvanketel.nl) of Theo Hesen (theo@goednalaten.nl). Je ontvangt dan het concept en een toelichting. Als je voor 1 mei reageert, wordt op basis van jouw feedback de definitieve versie gemaakt die naar verwachting in de zomer gepubliceerd gaat worden.
 
gerelateerde items