Toon alles (2)

Waarom non-profits niet om toptalent heen kunnen

23 maart 2016, 18:00
Leiders kunnen het zich niet veroorloven geen toptalent aan te nemen.
Leiders kunnen het zich niet veroorloven geen toptalent aan te nemen.
Deze week viel mij een blog op van Roberta Matuson: Money Isn't Everything: How Non-Profits Can Win The Talent Game. Matuson adviseerde in de afgelopen jaren leiders in de non-profitsector over hoe ze talent kunnen binnenhalen. De meeste leiders in de sector denken dat ze het zich niet kunnen veroorloven toptalent in te huren, maar Matuson meent dat ze het zich niet kunnen veroorloven géén toptalent in te huren. Dat lijkt mij een goed uitgangspunt.
 
Het is misschien een dooddoener, maar fondsenwervingsucces valt of staat met de juiste mensen. Ik heb meerdere fondsenwervingprogramma's gezien die in potentie fantastisch zijn, maar die falen door verkeerde keuzes. En het gaat zo vaak fout. Fondsenwerving is een vak.
 
De uitspraak is toch 'ervaring is een optelsom van eerder gemaakte fouten'? Mensen met minder ervaring zullen dus fouten maken die voorkomen kunnen worden. Ik snap ook wel dat niet iedereen de hoofdprijs kan betalen voor de juiste kandidaat, maar ik heb vaak geweldige kandidaten net niet aangenomen zien worden, omdat de onderhandelingen stuk lopen op een paar honderd euro. Veel kortzichtiger kan het niet. Zeker in deze markt waar de keuze niet heel groot is. Een mindere kandidaat die wel tevreden is met het salaris, zal namelijk een aantal verkeerde keuzes gaan maken. En dat gaat je geld kosten. Heel veel geld, zowel aan kosten- als aan de inkomstenkant.
 
Laatst kwam ik iemand tegen in het Fondsenwerving Café. Ze zei dat ze fondsenwerver was. Ze bleek net begonnen als fondsenwerver bij een goed doel. Ik antwoordde haar dat ze nog geen 'fondsenwerver' is. Lees, leer, praat, begrijp, verken, test, verbind en ervaar. Pas dan mag je jezelf fondsenwerver gaan noemen. Organisaties moeten dat ook stimuleren. Stuur iedereen naar buiten en leer. Maar doe het wel met een plan. Laat mensen bijvoorbeeld een terugkoppeling geven aan de rest van het team als ze een workshop hebben bijgewoond. Deel je ervaringen. Dan kan krijg je een team van toptalenten waarmee je samen je doel kunt bereiken.
 
Tot slot nog een blog over dit onderwerp van mij van vorig jaar: klik hier.
 
En klik hier voor de blog van Roberta Matuson: Money Isn't Everything: How Non-Profits Can Win The Talent Game.
gerelateerde items