Toon alles (4)

Banken gaan dit jaar nog over op QR-codes

23 augustus 2017, 09:00
Voor het eind van dit jaar kunnen klanten van alle grote Nederlandse banken betalingen verrichten via QR-codes. 
Voor het eind van dit jaar kunnen klanten van alle grote Nederlandse banken betalingen verrichten via QR-codes. 
Voor het eind van dit jaar kunnen klanten van alle grote Nederlandse banken betalingen verrichten via QR-codes. Betalen door middel van QR-codes op smartphones maakt pinapparaten overbodig en is daardoor een goed alternatief voor de collectebus of het mobiele pinapparaat.
 
Betalen via QR-codes vraagt geen specifieke hardware en werkt daardoor op alle smartphones. Het was al sinds eind vorig jaar mogelijk om op die manier te betalen, maar er was tot nu toe wel een speciale iDeal app voor nodig. Banken hebben nu met elkaar afgesproken dat betalen via QR-codes standaard onderdeel gaat worden van alle mobiel bankieren apps. In de apps van ING en Bunq is de QR-code betaalmogelijkheid al ingebouwd.
 
Door alle smartphones ondersteund
Een groot voordeel van betalen via QR-codes is dat alle smartphones dit ondersteunen. Contactloos betalen met een iPhone is bijvoorbeeld niet mogelijk omdat Apple dit tegenhoudt. Bij Android toestellen moet de telefoon over de juiste Android-versie en de juiste NFC-chip beschikken om contactloos te kunnen betalen. Voor betalen met QR-codes is het alleen noodzakelijk dat een toestel over een camera beschikt.
 
Code op collectebus en acceptgiro
Goede doelenorganisaties kunnen de QR-code op verschillende manieren inzetten. Zo kunnen ze een QR-code opnemen op de collectebussen waarmee via iDeal een donatie gedaan kan worden. Maar de QR-code kan ook opgenomen worden op bijvoorbeeld op brieven en acceptgiro's. Donateurs hoeven de code dan alleen nog maar te scannen om geld te doneren.
 
gerelateerde items