Toon alles (1)

Celebrities VS in 'philanthropic flash mobs'

14 maart 2016, 16:00
Filmster Samuel L. Jackson zet zich ook in voor het scholenproject.
Filmster Samuel L. Jackson zet zich ook in voor het scholenproject.
De Huffington Post en DonorsChoose.org zijn deze week gestart met #BestSchoolDay, een landelijke fondsenwervingsactie waarmee direct aan schoolprojecten kan worden gedoneerd. DonorsChoose noemt het een philanthropic flash mob, omdat er al meer dan vijftig acteurs, atleten en ondernemers actief zijn met doneren, vooral aan de scholen waar ze zelf een opleiding hebben gehad.
 
De #BestSchoolDay-donateurs bestaan uit onder andere Samuel L. Jackson, Anna Kendrick, Seth Rogen, Ashton Kutcher, Serena Williams, Stephen Colbert, Tim Ferriss, Bill en Melinda Gates, Carmelo Anthony en Sheryl Sandberg. Sergey Brin en mede-oprichter van WhatsApp Brian Acton hebben toegezegd 3,2 miljoen dollar te doneren als er ook 3,2 miljoen door andere donateurs bijeen wordt gebracht. Het doel is om fondsen te werven voor 20.000 klasprojecten.
 
Feedback
Die klasprojecten kunnen door onderwijzers zelf worden aangebracht op de website. De onderwijzers zorgen er vervolgens voor dat de donateurs worden geïnformeerd over wat er met hun donatie wordt gedaan.
 
Charles Best, initiatiefnemer van DonorsChoose, legt uit hoe het werkt:
 
gerelateerde items