SHO
Toon alles (1)

Opbrengst actie Pakistan binnen een jaar besteed

18 augustus 2011, 08:59
AMSTERDAM (18 augustus) - De opbrengst van de SHO-actie voor Pakistan, nu een jaar geleden, is inmiddels geheel besteed. De landelijke actie bracht 27,5 miljoen euro op, dat besteed is aan onder meer onderdak, voedsel en water- en sanitaire voorzieningen voor de slachtoffers van deze ramp.


Leven weer opbouwen

De Samenwerkende Hulporganisaties startten op 12 augustus 2010 een inzamelingsactie. Toen al werd besloten de opbrengst binnen een jaar te besteden. Het afgelopen jaar hebben de deelnemende organisaties de actieopbrengst ingezet om voedsel, drinkwater, medische zorg en onderdak te bieden. Ook hebben zij zaden, kunstmest en gereedschap verstrekt, zodat slachtoffers hun leven weer op kunnen bouwen. Verder zijn huizen en scholen hersteld.


Sneller dan Haïti

Dat de opbrengst binnen een jaar is besteed, is bijzonder. Het is bijvoorbeeld een stuk sneller dan de hulp in Haïti, waarbij in de periode 13 januari tot en met 31 december 2010 van de SHO-gelden ruim 41 miljoen euro van de totale opbrengst van 111 miljoen euro besteed was. Tot 2015 wordt de tijd genomen om de rest te besteden. Ook in Pakistan blijven de SHO-deelnemers na dit eerste jaar hulp bieden. Dit doen zij met eigen financiële middelen.
gerelateerde items