The Fundraiser Magazine nummer 3 is verschenen!

18 september 2018, 06:05
The Fundraiser Magazine nummer 3 valt uiterlijk aanstaande zaterdag in je brievenbus.
The Fundraiser Magazine nummer 3 valt uiterlijk aanstaande zaterdag in je brievenbus.
Wist je dat de Nierstichting een bedrijf heeft opgericht, mede met geld van donateurs, om een kunstnier te ontwikkelen? Naast directeur Tom Oostrom komt manager marketing & communciatie Wouter Langeveld van de jubilerende stichting aan het woord over hun meest effectieve wervingsmethodes, waaronder Direct Response-TV. 
Heeft jouw organisatie al een webshop? Wij vroegen vier ngo’s waarom zij online merchandising ontwikkelen voor het goede doel. Wat levert het op en wanneer kun je er misschien beter niet aan beginnen?
Bedrijfsfilantropie is een veelbesproken onderwerp, maar hoe benader je als non-profitondernemingen? Onderzoeker Lonneke Roza geeft inzicht en advies, waarbij niet geld leidend is maar partnerschap.  
Diverse vakgenoten vroegen ons hoe je het beste om een tweede donatie kunt vragen aan een incidentele donateur. Cijfers tonen aan dat het de moeite loont daar tijd en aandacht in te steken. Slechts twintig procent van nieuwe donateurs doet een tweede gift, maar na die volgende schenking blijft maar liefst ruim zestig procent van hen donateur van je organisatie. Wij geven je een Stappenplan waarmee je aan de slag kunt.
Cultuur komt in elk nummer van The Fundraiser Magazine aan bod. Deze keer vertelt een gever waarom hij zijn piano schonk aan het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds, terwijl  directeur Marcel Schopman uitlegt hoe dit honderd procent privaat gefinancierde initiatief zijn relaties beheert. 
En een gezelschap voor moderne dans vertelt welke acties zij ondernemen om de weggevallen rijkssubsidie van ruim vier ton te compenseren. 
Heb je trouwens al gezien dat we op onze site de button Cultuur hebben toegevoegd?
 
Tot slot onze doorlopende enquête over het beroep Fondsenwerver. Ditmaal tien nieuwe vragen met als focus: praat jij mee aan de directietafel? We zijn benieuwd hoeveel invloed je als fondsenwerver hebt binnen je eigen organisatie. Laat het ons weten via deze link.
De enquête loopt tot begin volgend jaar, de resultaten maken we bekend tijdens de tweede Dag van het Mecenaat op 21 maart volgend jaar.  
 
The Fundraiser Magazine nummer 3 valt uiterlijk aanstaande zaterdag in je brievenbus.
Daarin lees je ook waarom het zo lang duurt voordat een notaris een legaat uitbetaalt, hoe de bestuursvoorzitter van Amnesty zich inzet voor fondsenwerving en over een particulier initiatief dat wordt gerund als een sociale onderneming. 
Laat ons vooral weten wat je vindt van nummer 3, we horen het graag via info@thefundraiser.nl.
 
Klik hier voor meer informatie over nummer 3 van The Fundraiser Magazine.

Nog geen abonnement? Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in je vak en ervaringen van collega’s: meld je aan via www.thefundraiser.nl/abo
 
gerelateerde items