Toon alles (1)

Nieuwe TED-Talk Pallotta 'live' in Nederlandse bioscoop

13 februari 2016, 09:30
Dan Pallotta semi-live op dinsdag 16 februari in Figi Zeist
Dan Pallotta semi-live op dinsdag 16 februari in Figi Zeist
De openingssessie van de internationale TED-Conferentie 2016 in Vancouver zal in enkele honderden biosocopen over de hele wereld (semi)live worden uitgezonden. In Nederland verzorgt Figi in Zeist een TED-avond op 16 februari. De openingssessie in Vancouver bevat een hernieuwd optreden van de bekende fondsenwervingsexpert Dan Pallotta, die met zijn vorige TED-talk een regelrechte YouTube-hit is geworden.
 
Naar verwachting zal Pallotta in zijn TED-talk van a.s. dinsdag (Nederlandse tijd) opnieuw ingaan op zijn geliefde thema: de verschillende maten waarmee wordt gemeten als het gaat om prestaties in de non profit-sector en in die van het bedrijfsleven. Bij de for profits is een groot marketingfeest met financiele incentives, maar filantropie is veroordeeld tot bedelen, volgens Pallotta.
Pallotta verwierf bekendheid met zijn driedaagse rally's voor inzameling van geld voor o.a. borstkankeronderzoek. Met zijn commerciele aanpak haalde hij in negen jaar tijd in totaal meer dan een half miljard dollar op. Hij is voorzitter van Advertising for Humanity, die charitatieve organisaties adviseert, en oprichter van de Charity Defense Council.
 
♦ De TED-uitzending heeft plaats op dinsdag 16 februari in Figi in Zeist. De voorstelling begint om 20.00 uur en duurt tot ca. 22.00 uur.
♦ Meer informatie: klik hier
 

♦ Lees het interview dat De Dikke Blauwe-redacteur Marjan Smeitink onlangs had met Dan Pallotta in Nederland: klik hier

♦ Bekijk de TEDtalk van Dan Pallotta uit 2013, die een regelrechte YouTube-hit werd:
 

 
 
gerelateerde items