Toon alles (1)

Nationale TV-actie Giro555 op woensdag 29 maart

19 maart 2017, 11:00
Actie voor hongersnood in hoorn van Afrika lijkt nu op stoom te komen
Actie voor hongersnood in hoorn van Afrika lijkt nu op stoom te komen
Giro555 start volgende week zaterdag een Actie Vijfdaagse voor de Nationale Actie Help Slachtoffers Hongersnood. Op woensdag 29 maart sluit de Vijfdaagse af met een Nationale Actiedag. Radio en tv zullen de actiedag ondersteunen. Giro555 roept iedereen op om tijdens de Actie Vijfdaagse massaal in actie te komen. De opbrengst van de inzameling is intussen al ruim over de 10 miljoen euro. De laatste 555-actie (Nepal) leverde 25 miljoen op.

Acties door scholen en bedrijven

De eerste voorbereidingen voor acties door scholen, verenigingen, sportbonden en particulieren zijn al in gang. Ook is een aantal grote en kleinere bedrijven bezig acties voor te bereiden. Acties kunnen worden aangemeld en gesponsord op het Actieplatform van Giro555, te vinden op www.giro555.nl. De Vijfdaagse eindigt met een Nationale Actiedag. Radio en tv doen mee. Aan de precieze invulling wordt nog gewerkt. Het zal een cross-mediaal event worden.

In hoge versnelling

Actievoorzitter van SHO, Farah Karimi: ‘Tien miljoen euro is een fantastisch resultaat van tien dagen fondsenwerving voor hongersnood. Dit is een mooie start. We zijn Nederland dankbaar voor deze genereuze bijdrage. We gaan nu in hoge versnelling door met de actie want er is heel veel geld nodig. We zijn erg blij met de toegezegde medewerking van de omroepen voor de Vijfdaagse. Met alle hulp kunnen we dit bedrag verveelvoudigen!’

Dodelijke combinatie

SHO zegt dat er in de landen sprake is van een dodelijke combinatie van klimaatverandering, droogte, armoede en geweld. Bij een inzamelingsactie om honger in Afrika te bestrijden denken veel mensen terug aan de grote actie in 1985. Met het 16 uur durende benefietconcert Live Aid werd meer dan 150 miljoen pond opgehaald, aanzienlijk meer dan de ongeveer 1 miljoen pond waarop gerekend was. De vorige Giro555-actie werd georganiseerd voor de slachtoffers van de aardbevingen in Nepal. Hiervoor werd ongeveer 25 miljoen euro ingezameld. 

Acties in heel Europa

De nood in Jemen, Noordoost-Nigeria, Zuid-Soedan en Somalië is nijpend. Twintig miljoen mensen zitten op de rand van hongersnood. In heel Europa zijn nationale acties gaande of op handen om geld in te zamelen: in België, Groot-Brittannië, Italië, Zwitserland, Oostenrijk en Zweden. Ook in Canada en Japan wordt gewerkt aan het inzamelen van noodhulp.
 
►Bron: SHO/Giro555
 
►Wilt u voortaan elke donderdagochtend het laatste nieuws, opinies en achtergronden over de wereld van doneren & sociaal investeren? Voor een geheel kosteloos abonnement op DDB Journaal: klik hier.
gerelateerde items