Toon alles (1)

Nacht van de Vluchteling brengt 0,5 miljoen euro meer op 

18 juni 2017, 11:49
Nacht van de Vluchteling brengt 0,5 miljoen euro meer op 
Nacht van de Vluchteling brengt 0,5 miljoen euro meer op 
De Nacht van de Vluchteling heeft dit jaar ruim 1,5 miljoen euro opgebracht: een half miljoen meer dan vorig jaar. Dat meldde de Stichting Vluchteling in de nacht van zaterdag op zondag . Aan de wandeltocht die vanuit Nijmegen, Rotterdam en Amsterdam is vertrokken, liepen dit jaar vijfduizend mensen mee. 
 
Die lopers hadden met 14 graden een 'ideale wandelnacht', aldus de organisatie. Zij legden in de nacht een tocht af van tien, twintig of veertig kilometer. Met de sponsorloop wordt geld opgehaald voor noodhulp voor vluchtelingen in conflictgebieden.

Het startschot voor de drie tochten werd om middernacht gegeven door minister Lilianne Ploumen van Ontwikkelingssamenwerking en programmamaker Johnny de Mol (Amsterdam), burgemeester Ahmed Aboutaleb en actrice Hadewych Minis (Rotterdam) en radiomaker Jan Douwe Kroeske (Nijmegen). Amsterdam was dit jaar voor het eerst ook een vertrekpunt voor de wandeltochten. Daar konden de kortere avondlopen van tien en twintig kilometer worden afgelegd.
 
Vorig jaar liepen er 2.800 mensen mee met de sponsorwandeltocht. Toen werd één miljoen euro opgehaald voor hulp aan vluchtelingen in de hele wereld.
 
►Bronnen: Stichting Vluchteling, Nu.nl
Nieuw: 
DDB Dailyelke dag om 12.00 uur het laatste nieuws & opinie van de afgelopen 24 uur in uw mailbox. Gratis service naast uw wekelijkse DDB Journaal.
Aanmelden: klik hier.
gerelateerde items