Met één druk op de knop doneren aan ieder goed doel

26 mei 2015, 13:41
Met één druk op de knop doneren aan ieder goed doel
Met één druk op de knop doneren aan ieder goed doel
De web-app van Whydonate is sinds de start uitgebreid met een goede doelen uit de Kennisbank Filantropie. Zo kan er met één druk op de knop aan ieder goed doel worden gedoneerd.

De mogelijkheid om online met je telefoon te doneren, is helemaal van deze tijd, vindt Norbert van Berckel (foto), directeur van Kennisbank Filantropie: ‘Een kwart van de bevolking bankiert al met een smartphone of tablet. Het is dus logisch om ook het doneren online met je telefoon mogelijk te maken. Mensen kunnen via de web-app een eenmalige donatie doen naar aanleiding van een campagne of inzamelingsactie, maar ook structureel doneren voor een zelfgekozen goed doel. Het is veilig, gemakkelijk en je kunt het doen op het juiste moment, dus wanneer het jou uitkomt.’ De web-app, te vinden op whydonate.nl, is op ieder apparaat met internet te gebruiken. De iOS en Android app zullen deze zomer ook worden bijgewerkt.

Zichtbaarheid en transparantie
Kennisbank Filantropie beheert de databank waarin goede doelenorganisaties een zeer compleet profiel kunnen aanmaken. Van Berckel: ‘Net als de web-app is ook dat gratis. Deze gegevens, zoals bijvoorbeeld doelstelling, jaarverslag en ANBI-status, kunnen altijd worden aangepast aan de actuele stand van zaken en komen terecht op veelbezochte websites als GoedeDoelen.nl, NationaleGoedeDoelentest.nl en Geefwijzer.nl en nu dus ook via de app van Whydonate. We creëren hiermee zichtbaarheid en transparantie voor de goede doelen, twee belangrijke pijlers waarop donateurs hun keuze baseren.’
gerelateerde items