Ambassadeurs goede doelen geschilderd tijdens Libelle Zomerweek

10 april 2018, 06:00
Ambassadeurs goede doelen geschilderd tijdens Libelle Zomerweek
Ambassadeurs goede doelen geschilderd tijdens Libelle Zomerweek
Tijdens de Libelle Zomerweek (21 tot en met 27 mei in Almere) gaan van de 83.000 bezoekers de ruim drieduizend amateurschilders onder hen aan de slag met het goede doel. De nieuwe amateurorganisatie Like My Painting (onderdeel van Lenthe, uitgever van De Dikke Blauwe en The Fundraiser) is de initiatiefnemer. Goede doelen die willen participeren, kunnen zich tot 30 april melden bij de organisatie.
 
Het thema van deze editie van de Libelle Zomerweek is 'Love is in the air’. Het verspreiden van liefde: de liefde voor muziek, de liefde voor het leven, de liefde voor natuur en medemens. Like My Painting vindt dat goede doelen perfect passen bij dit thema en zet haar workshopdeelnemers daarom aan de slag om ambassadeurs te portretteren. Maar ook abstract kan de schilder aan de slag met thema’s zoals liefde voor gezondheid, schone lucht en mensenrechten. Kortom: liefde voor het goede doel.
 
Ambassadeurs
In de dagelijkse workshops worden (bekende en minder bekende) ambassadeurs geschilderd door mensen die model- en portrettechnieken willen leren of verbeteren. Dit gebeurt aan de hand van blow-ups van persfoto’s. In deze schilderijen nemen ze ook ‘artist impressions’ op van de beeldmerken van het goede doel waarvoor de ambassadeur actief is. Mochten ambassadeurs als model ter plaatse willen optreden, dan kan dat ook worden geregeld.
 
Like My Painting
Like My Painting stimuleert amateurschilders het beste uit zichzelf te halen, vaak ten dienste van de samenleving. De vorig jaar gelanceerde wedstrijd, die amateurschilders opriep hun beste werk op Facebook te zetten, leverde meteen al zevenhonderd inzendingen en veertigduizend likes op. Omroep Max en dagblad Trouw besteedden veel aandacht aan deze wedstrijd. Een aantal van de winnaars van deze pionierseditie wordt op uitnodiging van Libelle geëxposeerd in de speciale workshoptent van tweehonderd vierkante meter.
 
Participeren?
Goede doelen die willen participeren - bijvoorbeeld door het leveren van vrijwilligers om de schilders te briefen, zijn van harte uitgenodigd.

Aanmelden kan tot maandag 30 april bij projectleider Dominique van der Mee dominique.vandermee@lenthe.nl.
 
gerelateerde items