Kort Amerikaans: laatste nieuwtjes AFP Baltimore

21 april 2010, 08:59
BALTIMORE (21 april) - De laatste nieuwtjes van het grootste fondsenwerverscongres ter wereld, AFP.

• Ondernemer Albert Gubay (82, foto) heeft besloten 1 miljard dollar over te maken naar zijn privé foundation. Het merendeel van het geld zal geïnvesteerd worden in charitatieve projecten van de Rooms-Katholieke kerk.

• Kerkelijke Goede Doelen doen het goed in de VS - behalve in 2009 toen 40% van hen het aantal donaties fors zag dalen. Meer dan 30% van de kerken zag in de traditioneel zeer goede decembermaand een daling in inkomen.

• Twintig charitatieve moslimorganisaties hebben Obama verzocht om het gemakkelijker te maken voor hun achterban om te geven. Door de strenge antiterrorisme-wetgeving zijn veel Amerikaanse moslims angstig om donaties over te maken aan geloofsgenoten.

• De 48ste AFP International Conference on Fundraising zal in 2011 plaatsvinden in Chicago, van 20 t/m 23 maart.

• Het aantal vrijwilligers is in de VS in 2009 gestegen tot 26,8% van de bevolking. Het meeste vrijwilligerswerk wordt gedaan door mensen tussen de 35 en 44 jaar oud.

Van 11 t/m 14 april vond de 47ste AFP (Association of Fundraising Professionals) International Conference on Fundraising plaats, ditmaal in Baltimore, VS. Deze conferentie, die in het teken stond van "Honoring Our Past, Inspiring Our Future" werd bezocht door meer dan 4.000 personen. 20 (algemeen directeur Ronald McDonald Kinderfonds en spreker op de conferentie over ‘corporate fundraising') doet exclusief voor FM verslag.

gerelateerde items