Toon alles (2)

Goede doelen-kennissessie: crowdfunden, zo doe je dat!

15 mei 2017, 15:28
Vroegboekers maak haast: scheelt een tientje!
Vroegboekers maak haast: scheelt een tientje!
De geefbereidheid in Nederland neemt af, aldus het onderzoek Geven in Nederland 2017. Donateurs op voordekunst.nl geven echter vaker en zelfs meer. Hoe kan dat? Dat gaan we u uitleggen. De Dikke Blauwe organiseert samen met de experts van Voordekunst.nl een ‘Eyeopener-sessie Crowdfunding’ speciaal voor goede doelen. Meld u zich nog voor 19 mei aan, dan krijgt u een tientje korting op uw bijdrage in de kosten.
 
Tijdens de Dag van de Filantropie op 20 april jongstleden werd duidelijk: in Nederland wordt nog steeds veel gegeven, maar de geefbereidheid onder Nederlanders neemt al sinds 1999 af. Vooral jongeren zijn minder bereid om te geven.
Opvallend genoeg merken de experts van DDB-partner Voordekunst.nl, het succesvolste Nederlandse crowdfundingplatform, totaal niet. Donateurs vinden het leuk om te geven, sterker nog, een groot deel van de donateurs geeft aan meer én vaker te willen geven. Wat ons betreft heeft crowdfunding de toekomst. Ook voor goede doelen.
 
Zoals NLFL-voorzitter Fons van Rooij al stelde: ‘De toekomst is aan kleinere, creatieve initiatieven met een directere link. Die zullen steeds beter ook jongeren weten aan te spreken met concrete projecten. Verbinding, daar gaat het altijd om bij fondsenwerving.’
 
Tijdens deze eerste Eyeopener Crowdfunding voor Goede Doelen  staan DDB-expert en Voordekunst-directeur Roy Cremers en Voordekunst-crowdfundingspecialist Kristel Casander met praktische voorbeelden stil bij hoe je als goed doel crowdfunding in kunt zetten om een betrokken publiek te bereiken en te activeren. Met alleen de techniek ben je er namelijk niet. Vragen die beantwoord zullen worden zijn onder andere: wat zijn de do’s en dont’s van crowdfunding? Kost het niet heel erg veel tijd? En wat levert het nou extra op? Ook de vraag hoe crowdfunding zich verhoudt tot reguliere werving komt aan bod. 
 
Wat: Eyeopener Crowdfunding Goede Doelen
Wanneer: dinsdag 27 juni 2017, 16.00 - 17.30 uur (met borrel)
Waar: EYE Film Instituut Nederland, IJpromenade 1, 1031 KT Amsterdam
Bijdrage in de kosten: vroege vogel tarief € 25,- (incl. btw) -> aanmelden vóór 19 mei, daarna € 35,- (incl. btw)
 
Momenteel zijn er geen plaatsen meer beschikbaar. Als u onderstaand formulier invult, zullen wij contact met u opnemen mochten er plaatsen vrij komen.

Neem contact met mij op als er plaatsen vrij komen voor de Eyeopener-sessie Crowdfunding voor Goede Doelen

Wij nemen contact met u op mochten er weer plaatsen beschikbaar zijn.
Aanhef


Voorletters/voornaam
Achternaam
Organisatie
Adres
Postcode en woonplaats
E-mailadres
Telefoon
Factuuradres (indien anders dan verzendadres)


 
gerelateerde items