Toon alles (2)

5 x crowdfundinginspiratie vanuit het Kentaa-platform

3 november 2016, 10:00
Kentaa biedt nu, naast Digicollect, vijf pakketten voor online fondsenwerving aan.
Kentaa biedt nu, naast Digicollect, vijf pakketten voor online fondsenwerving aan.
Vorige maand is er wat veranderd in het Kentaa-productaanbod. Wij bieden nu, naast Digicollect, vijf pakketten voor online fondsenwerving aan. Ons productaanbod sluit nu beter aan bij de behoefte vanuit de markt. Er is 1 grote verandering: het eerste en tevens meest laagdrempelige pakket, Kentaa Starter, is nu ook toegankelijk voor particuliere initiatieven. Voor dit pakket hoef je dus geen stichting of vereniging te zijn. Iedereen die de wereld beter wil maken, mag zijn of haar eigen crowdfunding-/geldinzamelingsactie opzetten met Kentaa Starter. Bijkomend voordeel is dat je geen vaste kosten betaalt voor dit pakket, enkel 10% variabele kosten per donatie (incl. btw). 
 
De afgelopen maand waren er al ruim 40 aanmeldingen op Kentaa Starter, voor zeer uiteenlopende doelen. Er zitten een boel mooie initiatieven tussen. Daarom lichten wij hieronder vijf nu al succesvolle Kentaa Starter-projecten uit:
 
Sint Nicolaas Comité Nederweert - Crowdfunding voor de Sinterklaasintocht
Waar velen zich druk maken over de pietendiscussie, maken ze zich in de gemeente Nederweert (Friesland), druk over hele andere zaken. Enkele bezorgde Nederweerternaren zijn in actie gekomen na het bericht over de financiële problemen van het Sint Nicolaas Comité Nederweert. Zij vinden het onbegrijpelijk dat de intocht in hun dorp na 2016 dreigt te verdwijnen. Door middel van crowdfunding op het Kentaa Starter platform hopen ze voldoende middelen op te halen voor het Sint Nicolaas Comité zodat de intocht de komende jaren kan blijven plaatsvinden.
 
India Joy – India Goes 2 Nepal
Zoals gezegd zijn ook particuliere initiatieven die de wereld een stukje mooier maken van harte welkom op Kentaa Starter. India Joy is hier een prachtig voorbeeld van. Zij gaat in februari 60 dagen naar Nepal om te helpen in een klein weeshuis met 11 kinderen. Door de zware aardbeving in 2015 raakte de locatie van het weeshuis zwaar beschadigd. Hierdoor waren ze gedwongen te verhuizen naar een tijdelijk flat in Katmandu. Een gevaarlijke en veel te kleine huisvesting. Gelukkig heeft de eigenaar sinds begin 2016 een veiligere en betere huisvesting kunnen regelen. Echter, is er grote behoefte aan financiële steun. India zamelt daarom met behulp van Kentaa Starter zo veel mogelijk geld in, dat ze zo in februari kan overhandigen aan de eigenaar van het weeshuis in Nepal.
 
De pagina van India is daarnaast een voorbeeld van een Kentaa Starter pagina die optimaal benut is. Zo heeft ze zelf allerlei menu-items met informatie toegevoegd, een filmpje toegevoegd en zelfs doneer cadeautjes, ofwel beloningen voor donaties, ingesteld. Neem gerust eens een kijkje op haar pagina en ontdek hoe veelzijdig het Kentaa Starter platform is.
 
gerelateerde items