International Summit on Fundraising

17 oktober 2012, 04:00
International Summit on Fundraising
International Summit on Fundraising
Op 6 en 7 december vindt de zesde editie plaats van de International Summit on Fundraising. Fondsenwervers van over de hele wereld ontmoeten elkaar dan in Brussel om te discussiëren over de stand van zaken rondom het vak, de internationale gedragscode die nu in ontwikkeling is en over ethiek in fondsenwerving.

De bijeenkomst richt zich dit jaar op twee pijlers: de ontwikkeling van een internationale gedragscode en op de International Statement of Ethical Principals in fondsenwerving. De Association of Fundraising Professionals en het Institute of Fundraising werken momenteel aan de ontwikkeling van een gedragscode in fondsenwerving, met behulp van de European Fundraising Association. Deze kwalificatie voor ervaren fondsenwervers zal internationaal worden erkend.

Universele code ethiek
De International Statement of Ethical Principles in Fundraising is een universele code van ethiek die is goedgekeurd door talloze fondswervende organisaties in de hele wereld. Tijdens de bijeenkomst wordt de impact van de code besproken en wordt gekeken naar manieren om het aantal gebruikers van de code uit te breiden.

Klik hier voor meer informatie of deelname.
gerelateerde items