Instituut Fondsenwerving lanceert regionale gidsen

21 juli 2011, 08:59
AMSTELVEEN (21 juli) - Instituut Fondsenwerving (IF) start eind dit jaar met de publicatie van regionale gidsen voor goede doelen, fondsenwervende instellingen en andere ANBI's die graag zichtbaarheid willen geven aan hun initiatief in een bepaalde regio.


Verbondenheid

Er worden voor heel Nederland ongeveer twintig verschillende regionale gidsen gemaakt. Deze gidsen worden vanaf eind 2011 uitgegeven, ongeveer elke maand één. Zo worden potentiële begunstigers in contact gebracht met de goede doelenorganisatie. Hanneke Lenkens, directeur van het IF over het initiatief: "Een donateur zoekt in toenemende mate verbondenheid met ‘zijn' doel. Dat biedt grote kansen voor een meer regionale en zelfs lokale profilering van grotere instellingen en vergroot de kracht van de kleinere, al meer regionaal georiënteerde initiatieven. Dit initiatief past uitstekend bij de rol die het IF heeft om haar leden zoveel mogelijk te faciliteren bij het optimaliseren van hun fondsenwervende activiteiten."


Geef om uw regio

De gidsen worden verspreid onder notarissen, bibliotheken, stadskantoren/gemeentehuizen en belastingadviseurs in de betreffende regio. IF-leden krijgen korting op de vermelding in de gids. Goede doelen en fondsen kunnen zich aanmelden voor een vermelding op www.geefomuwregio.nl.
gerelateerde items