IFC:Filantropie wereldwijd: wat zijn de trends?

17 oktober 2012, 10:05
IFC:Filantropie wereldwijd: wat zijn de trends?
IFC:Filantropie wereldwijd: wat zijn de trends?
Vandaag begint het 32e International Fundraising Congress, zoals altijd in Noordwijk. Nog steeds hét platform voor best practices en spannende debatten over alles wat met filantropie te maken heeft. Er zijn nog enkele tickets. Tip: ga vandaag naar de serie Global Perspectives.

Zielige Afrikanen zijn niet meer zo zielig
Filantropie in Afrika door Afrikanen? Daar willen we als Europeanen maar moeilijk aan. Afrikanen zijn zielig en moeten geholpen worden.  En vervolgens dankbaar zijn. Wees voorbereid op een flinke schok als Akwasi Aidoo een overzicht biedt op de trends in filantropie en fondsenwerving door Afrikanen. Grote problemen, zoals crisis (bijna overal) en burgeroorlog (hier en daar). Maar ook gouden kansen: een nieuwe, snel groeiende middenklasse en grote bereidheid tot geven en vrijwilligerswerk.
En wist u dat sms en Twitter dé communicatiemiddelen zijn? En dat nergens ter wereld het aantal internetaansluitingen zo snel groeit als in Afrika?

Aanraders voor vandaag en morgen
Zeker net zo interessant zijn de debatten over filantropie in Arabische landen (veel potentie, grote organisatorische uitdagingen), Latijns-Amerika (na ongelofelijke groei de eerste stagnatie) en Azië (groei, en grote sociale problemen).
Elke sessie Global Perspective duurt anderhalf uur. Als u vandaag naar Noordwijk komt, kunt u ze allevier bijwonen en heel veel interessante ideeën opdoen. Ook altijd goed ter relativering: wie denkt dat Nederland een fantastisch land voor filantropie is, ziet zijn/haar visie prettig op de proef gesteld. Andere aanrader: Wat zijn de struikelblokken voor samenwerking tussen corporate en private filantropische initiatieven?

Aanvang sessies donderdag 18-10: 9.00 uur.
Locatie: Leeuwenhorst Congrescentrum, Noordwijkerhout.
www.resource-alliance.org/ifc
gerelateerde items