20-23 oktober: International Fundraising Congress in Noordwijkerhout

23 september 2015, 04:00
IFC 2015: zijne heiligheid Dan Pallotta komt ook...
IFC 2015: zijne heiligheid Dan Pallotta komt ook...
Niet te missen voor iedereen die mede afhankelijk is van funding door overheden, instanties, particulieren, bedrijven. Kortom: voor vrijwel iedereen in de filantropische sector.

Technieken, trends, visies, vragen
Het IFC heeft terecht de reputatie van een van de allerbeste vakcongressen op het gebied van álle vormen van fondsenwerving plus de ethische, filosofische en sociale visies die daar achter liggen. Ruim honderd workshops en debatten bieden een dwarsdoorsnede van alle trends en ontwikkelingen. Met natuurlijk veel aandacht voor allerlei zeer recente campagnes voor vluchtelingen.
Groot voordeel voor alle Nederlandse organisaties en fondsenwervers: het IFC is naast de deur, in Noordwijkerhout.

Pallotta strikes again!
Zoals elk jaar legt het UFC veel nadruk op opinie en debat. De opening wordt dit jaar verzorgd door Dan Pallotta, bekend van ondermeer diverse sportieve fundraising-events en groot pleitbezorger van een totaal andere visie op het businessmodel van non-profitorganisaties. Pallotta (schrijver, filantropisch ondernemer en activist) verzorgde een van de meest bekeken TED-talks allertijden. .
Pallotta: ‘Alles wat wij als sector het publiek hebben geleerd over filantropie en geven, is totaal disfunctioneel. Wij hebben ze zelf opgevoed tot de korte-termijn-filantropieconsumenten waar we nu zoveel last van hebben.’

Innovatie, maar waar naartoe?
Motto van Pallotta bij de start van dit IFC: Innovation with Purpose. ‘We willen allemaal vernieuwen. Innovatie is ons mantra. Maar waarom eigenlijk? Met welk concreet doel? Goede innovatie maakt onze organisaties toekomstproof. Maar dan moeten we wél weten wát en hoe we innoveren.’
Pallotta is ongetwijfeld weer goed voor veel debat, en dat is altijd een van de doelstellingen van de IFC.

Ook voor boards en CEO’s
En voor managers/besturen/directies die het IFC ‘toch wel wat duur’ vinden: op de site van Resource Alliance staat een lijstje ‘met argumenten om je baas te overtuigen dat het IFC onmisbaar is’. Heel goed idee: als directies en besturen zélf komen.

Klik hier voor meer informatie
gerelateerde items