IF debat cafe: Ethiek, hoe ver kun je gaan als goed doel?

4 december 2012, 04:00
IF debat cafe: Ethiek, hoe ver kun je gaan als goed doel?
IF debat cafe: Ethiek, hoe ver kun je gaan als goed doel?
In september vond het eerste IF debat café plaats met als titel ‘De PR van onze sector is abominabel. Het tweede debat café is alweer gepland: op donderdag 10 januari in Felix Meritis te Amsterdam. Dit keer geeft Cees Grimbergen leiding aan een debat over fondsenwerving en ethiek: hoe ver kun je gaan als goed doel?

“We zien dat campagnes van goede doelen steeds confronterender worden”, legt Hanneke Lenkens (foto) directeur van het Instituut Fondsenwerving (IF) uit. “Denk aan de campagnes van Wakker dier, Dierenlot, en Greenpeace. Recent deed de ALS-campagne ‘ik ben inmiddels overleden’ veel stof opwaaien. De een vond het een fantastische manier om een zeldzame ziekte onder de aandacht te brengen bij het grote publiek, de ander vond het smakeloos.”

Gerenommeerde sprekers
“De hamvraag is natuurlijk: waarom doen goede doelen dit? Levert het hen meer inkomsten op? Meer donateurs? Vergroting van naamsbekendheid? Levert het meer aandacht op voor het inhoudelijke onderwerp? Of wordt dit vooral ingegeven vanuit concurrentie-oogpunt, is de goede doelenmarkt een harde verdringingsmarkt, waarbij je als goed doel alles uit de kast moet trekken om op te vallen tussen de anderen? Is shockeren een geschikte vorm om maatschappelijke problemen onder de aandacht te brengen?” Tijdens het debat komen verschillende sprekers aan het woord, waaronder gerenommeerde vakmensen uit reclame en wetenschap.

Aanmelden
Het tweede IF debat café wordt gehouden op donderdag 10 januari vanaf 15.30 uur in de foyer van Felix Meritis in Amsterdam. Het debat vindt plaats van 16.00 tot 17.30 uur en aansluitend houdt IF haar nieuwjaarsborrel. De bijeenkomst is gratis toegankelijk voor IF leden en genodigden, maar vooraf aanmelden is noodzakelijk.   Klik hier voor meer informatie en aanmelding.
gerelateerde items