Toon alles (2)

'Ice Bucket Challenge' levert half miljoen op voor ALS Nederland

29 augustus 2014, 04:00
'Ice Bucket Challenge' levert half miljoen op voor ALS Nederland
'Ice Bucket Challenge' levert half miljoen op voor ALS Nederland
Sinds de Ice Bucket Challenge twee weken geleden vanuit Amerika overwaaide naar Nederland, heeft Stichting ALS Nederland 500.000 euro aan donaties ontvangen. In een gemiddelde maand ontvangt de stichting zo'n tweehonderd donaties, nu staat de teller al op 23.000 donaties. Sinds afgelopen weekend helpen vier vrijwilligers om de stortvloed aan machtigingen en donatiekaarten te verwerken.

Ook het bezoekersaantal van de ALS-website bereikt deze dagen historische hoogtes: dagelijks weten 54.000 mensen de website te vinden, tegenover vijfhonderd bezoekers per dag vóór de Ice Bucket Challenge Nederland bereikte.

De Challenge begon in Boston, waar Pete Frates diagnose ALS kreeg. Om ‘awareness’ te creëren voor deze genadeloze ziekte besloot hij een emmer met ijswater over zich heen te storten en daarmee zijn oude honkbal teamgenoten van ‘Boston College Baseball team’ uit te dagen om hetzelfde te doen. Op 13 augustus was autocoureur Meindert van Buuren Junior de eerste die in Nederland werd uitgedaagd een bak ijswater over zichzelf heen te gooien vanuit Canada door Drew Seeley. Van Buuren gaf het stokje door aan Professor Leonard van den Berg (Neuroloog van het UMC Utrecht), Beau van Ervan Dorens en directeur van Stichting ALS Nederland Gorrit-Jan Blonk. Ook burgemeester Van der Laan (foto) nam de uitdaging aan.

Dat de Challenge niet helemaal zonder risico is, werd duidelijk in Schotland. Daar overleed een tiener nadat hij meedeed.
gerelateerde items