Hartstichting lanceert crowdfunding platform voor onderzoekers

30 maart 2016, 23:00
Hartstichting lanceert crowdfunding platform voor onderzoekers
Hartstichting lanceert crowdfunding platform voor onderzoekers
De Hartstichting is op een innovatieve manier fondsen aan het werven voor wetenschappelijk onderzoek. Voor zes onderzoekers is een crowdfunding platform opgericht om nog meer geld op te halen voor hun onderzoek. Het geld dat via dit platform wordt opgehaald, wordt door de Hartstichting verdubbeld.
 
Dr. Jeannette Hofmeijer en prof. dr. Patrick Rensen kregen ieder € 50.000 van de Hartstichting voor het starten van hun innovatieve onderzoek. Zij hadden, samen met 28 andere wetenschappers, een voorstel ingediend. Zes van deze wetenschappers mochten tijdens Puls 2016 in vijf minuten hun idee aan een jury voorleggen. De jury, bestaande uit wetenschappers, bedrijven, patiënten en de Hartstichting, koos voor de projecten van Hofmeijer (Hersenschade na zuurstoftekort herstellen) en Rensen (Bruin vet tegen slagaderverkalking).
 
Alle voorstellen innovatief
Maar de Hartstichting is van mening dat alle zes voorstellen innovatief en veelbelovend zijn en biedt de onderzoekers daarom een extra kans om hun innovatieve onderzoek uit te voeren. Door middel van crowdfunding gaan de onderzoekers zelf aan de slag om donaties binnen te halen. De donaties die via het platform binnenkomen worden door de Hartstichting verdubbeld, tot het doelbedrag is bereikt. Als tegenprestatie bieden de onderzoekers hun donateurs een bedankje aan in de vorm van bijvoorbeeld een bezoek aan het lab of een vermelding op het platform.
 
Pilot
Het betreft hier een pilot van de Hartstichting. De donateur kan erop rekenen dat zijn of haar donatie honderd procent ten goede komt van het onderzoek van zijn of haar keuze, de Hartstichting verdubbelt die gift en zo bepaalt de donateur welk onderzoek het snelst van start kan gaan.
 

Bekijk hier de aftermovie van Puls 2016
 
gerelateerde items