Toon alles (1)

Fondsenwerver Harry F. strikes again: derde bedrijf failliet

23 november 2017, 11:00
Dierenorganisaties zijn de dupe van het handelen van Harry F.
Dierenorganisaties zijn de dupe van het handelen van Harry F.
Een derde bedrijf van Harry F. is failliet verklaard. De 68-jarige fondsenwerver uit Wierden speelt een centrale rol in het onderzoek naar miljoenenfraude bij dierenhulporganisaties. Vorig jaar werden Erdma BV en European Royalty Operations BV na een inval van de FIOD failliet verklaard. De Stentor meldt dat nu ook het moederbedrijf Globalport in staat van faillissement gesteld is.
 
De failliete bedrijven hielden zich bezig met geldinzameling voor dieren, maar het lijkt erop dat Harry F. zelf afkoerste op een faillissement. De Duitser ontkent dat overigens. ‘Ik voel me heel misselijk dat de stichtingen die we steunen nu hun geld niet krijgen’, zei hij eerder tegen De Stentor. ‘Ik doe nu twintig jaar m'n werk en ik doe m'n werk goed. Ik zweer het je, ik heb zelfs nog nooit geld van de zaak privé gebruikt. De Belastingdienst wil af van goede doelen, omdat ze zo miljoenen mislopen.’
 
Donateurs betaalden onder meer aan de Nederlandse Stichting voor Hulp aan Dieren en de Stichting Help uit Deventer en de Stichting Werelddier en Stichting Menodi. Via deze organisaties zouden miljoenen euro’s zijn ingezameld.
 
(Bron: De Stentor)
 
gerelateerde items