Grote namen en inspirerende nieuwkomers op het International Fundraising Congress in Noordwijkerhout (20-23 oktober)

30 september 2015, 11:31
Hij komt naar IFC: Ken Burnett, coryfee in fundraising.
Hij komt naar IFC: Ken Burnett, coryfee in fundraising.
Zeker voor Nederlandse filantropische organisaties is het jaarlijkse IFC een uitgelezen kans om de grootste namen uit het vak én interessante nieuwelingen te horen spreken. Noordwijkerhout is immers om de hoek.

De oude meesters zijn er weer
Wie is er níet professioneel mee opgevoed: het standaardwerk Relationship Fundraising van Ken Burnett (UK). Van dat basiswerk zijn inmiddels vele, steeds herziene en aangevulde edities verschenen. Relationship fundraising heeft nog niets aan actualiteit ingeboet, en de oude meester blijft nieuwe generaties inspireren en zijn immense kennis en inzichten delen. Op het IFC van 20 t/m 23 oktober verzorgt Burnett meerdere workshops. Om alvast in de stemming te komen: zie kenburnett.com voor zijn zeer lezenswaardige blog.

Creativiteit en leiderschap
Ook Alan Clayton (bepaald nog niet oud, maar al wel een van de allergrootste namen) is natuurlijk weer op het IFC. Clayton (UK) werkte met meer dan 320 non-profitorganisaties over de hele wereld. Verwacht geen complete theorieën van Clayton, maar energieke en zeer inspirerende presentaties en ideeën, vooral over creativiteit en leiderschap in filantropische organisaties. Aanrader voor iedereen!

Angelsaksisch én de rest van de wereld
Zoals altijd op het IFC zijn experts en sprekers uit de VS en Groot-Brittannië sterk vertegenwoordigd. Maar gelukkig is er daarnaast altijd een hele reeks nieuwe, jongere, onbekendere sprekers uit andere delen van de wereld. Tips: Blessing Tsiga (Zuid-Afrika), Gunes Ylderim (Turkije) en diverse sprekers uit Aziatische landen. Heel goed om onze Angelsaksische invalshoek eens lekker op te schudden.

Aanmelden voor het IFC kan nog!  Op dinsdag 20 en woensdag 21 oktober zijn de Masterclasses (zeer de moeite waard voor wie zoekt naar diepgang en volledigheid), van woensdagmiddag 21 tot en met vrijdagmiddag 23 oktober is het reguliere programma. www.resource-alliantie.org/ifc
gerelateerde items