Toon alles (2)

GEEF-mobiel van Goede Doelen Nederland naar CM Technology

7 december 2016, 10:00
GEEF-mobiel van Goede Doelen Nederland naar CM Technology
GEEF-mobiel van Goede Doelen Nederland naar CM Technology
Met ingang van 1 januari 2017 draagt Goede Doelen Nederland (GDN) alle activiteiten voor GEEF-mobiel over aan CM Technology. Volgens de brancheorganisatie zijn de gestelde doelen bereikt. GDN doet meteen een oproep voor ideeën voor nieuwe collectieve diensten.
 
Goede Doelen Nederland zette in 2009, samen met CM en Kentaa, de dienst GEEF-sms (later GEEF-mobiel) op. Doel was het realiseren van een mogelijkheid om snel en eenvoudig kleine donaties te verwerken via sms, tegen lage kosten en zonder afdracht van btw. ‘Vastgesteld is dat Goede Doelen Nederland haar doelen heeft bereikt met GEEF-mobiel’, meldt de brancheorganisatie. ‘Tevens is vastgesteld dat een nieuw platform nodig is, dat kan voldoen aan nieuwe kwaliteits- en beveiligingseisen en kan anticiperen op nieuwe ontwikkelingen. Een belangrijke voorwaarde voor de overdracht is dat CM een nieuw platform ontwikkelt en dat zij de dienst verder blijft ontwikkelen. Dit nieuwe platform wordt nu door een aantal goede doelen uitgebreid getest. Naar verwachting is het nieuwe platform vanaf het eerste kwartaal van 2017 beschikbaar voor de markt.’
 
GDN heeft nog een andere voorwaarde gesteld aan de overdracht: voor de huidige gebruikers mogen de tarieven en voorwaarden de komende vijf jaar niet worden aangepast. Alle GEEF-mobielgebruikers zijn inmiddels door GDN geïnformeerd.
 
Oproep
Door de overdracht van GEEF-mobiel zijn bij Goede Doelen Nederland middelen vrijgekomen om in te zetten voor het ontwikkelen van nieuwe collectieve diensten. Leden die een goed idee hebben voor een innovatief product of een nieuwe collectieve dienst kunnen contact opnemen met Richard Groenewoud via groenewoud@goededoelennederland.nl
►Wilt u voortaan elke donderdagochtend het laatste nieuws, opinies en achtergronden over de wereld van doneren & sociaal investeren? Voor een geheel kosteloos abonnement op DDB Journaal: klik hier.
gerelateerde items