Baanbrekend fundraising-manifest nu gratis te downloaden

22 juni 2017, 14:30
Baanbrekend fundraising-manifest nu gratis te downloaden
Baanbrekend fundraising-manifest nu gratis te downloaden
‘Een blauwdruk voor blijvende verandering in fondsenwerving’, dat is de titel van het spraakmakende manifest uit het Verenigd Koninkrijk dat nu in een Nederlandse samenvatting gratis te downloaden is. De pdf is beschikbaar gesteld door het nieuwe platform ‘De toekomst van fondsenwerving’, een initiatief van Reinier Spruit en Nassau Fundraising.

Commission on Donor Experience

‘De toekomst van fondsenwerving’ op fondsenwerving.org is een navolging van The Commission on the Donor Experience: een initiatief van de Engelse fundraising-expert Ken Burnett. Burnett leidt in Engeland ‘een beweging die wij in Nederland heel serieus moeten nemen, aldus Spruit & Nassau. ‘Meer dan 1.000 vrijwilligers hebben de afgelopen twee jaar een geweldige inspanning geleverd om te komen tot een veelomvattend advies. Het doel is om fondsenwervers definitief te helpen donateurs echt centraal te zetten bij hun fondsenwervingstrategieën. Fondsenwerving moet focussen op de relaties die we hebben met onze donateurs en de ervaringen die we onze donateurs bieden. Dit is de enige manier waarop succes in fondsenwerving mogelijk is op de lange termijn. Dit is de toekomst van fondsenwerving!, aldus de initiatiefnemers. 

Volledige project op 5 juli

Met het beschikbaar stellen van een samenvatting in het Nederlands wil ‘De toekomst van fondsenwerving’ zoveel mogelijk fondsenwervers in Nederland kennis laten maken met deze publicatie. ‘Op 5 juli zal het volledige project worden gepubliceerd. Van de 28 deelprojecten zullen uitgebreide verslagen verschijnen boordevol praktische tips per onderwerp. In totaal meer dan 500 tips (!) op verschillende invalshoeken. Denk aan: taal, bedanken en welkom heten, donor journey's, het gebruik en misbruik van emotie, grote gevers, nalatenschappen, communicatie met particuliere donateurs, direct mail, telefoon, face-to-face, keuze geven, besturen en management teams, cultuur, investeren, werken met leveranciers, enzovoort.’
 
♦Op 5 oktober komt Ken Burnett zelf naar Nederland om ‘De toekomst van fondsenwerving te presenteren.’ Aanmelden voor dit event: klik hier.
 
♦Gratis de Nederlandse samenvatting ‘Een blauwdruk voor blijvende verandering in fondsenwerving’ downloaden: klik hier.
 
►Lees ook: Kennisportal voor donateurvriendelijke(r) fondsenwerving
 
Nieuw: 
DDB Dailyelke dag om 12.00 uur het laatste nieuws & opinie van de afgelopen 24 uur in uw mailbox. Gratis service naast uw wekelijkse DDB Journaal.
Aanmelden: klik hier.
 
gerelateerde items