Goede Doelen Facebook Top 250 laat verschuivingen zien

10 januari 2017, 00:00
Vijf nieuwe organisaties komen de Top 10 binnenstormen...
Vijf nieuwe organisaties komen de Top 10 binnenstormen...
Opmerkelijke verschuivingen in de Facebook Top 250, de kwartaalmeting van Walter van Kaam’s Fundraiser Online van goede doelen met de meeste likes op Facebook. ‘Ook na 22 meetmomenten is er nog altijd geen stabiliteit opgetreden in de omvang van de pagina's. Iedere meting heeft zo zijn nieuwe verrassingen’, aldus Van Kaam.
 
Het aantal likes steeg dit kwartaal met 438.810, een lichte stijging ten opzichte van vorig kwartaal. Het brengt het totaalaantal likes van de Top 250 op bijna 7,2 miljoen.
 

 Snelle groeiers
De pagina's die dit kwartaal de meeste likes aan hun totaal toevoegden staan in onderstaande tabel.
 

Ten opzichte van vorig kwartaal valt het grote aantal nieuwe organisaties, liefst vijf, in de top 10 op. Ook is het aandeel in de groei van deze top 10 met 50,5 procent beduidend groter dan een kwartaal geleden (44,8 procent).
 
Veranderingen
In de nieuwe lijst zijn drie organisatie aan de waarnemingslijst toegevoegd: Stichting Epafras
Huismus Bescherming Nederland 'Witte Mus' en Reddingstation Wijdenes. Daarnaast hebben zich wat veranderingen voorgedaan bij een aantal organisaties. Het Vergeten Kind en Heppie zijn gefuseerd, waardoor Heppie uit de lijst is verdwenen. STOP AIDS NOW! en Aids Fonds zijn samengevoegd onder de naam 'Aids Fonds' en Fonds Psychische Gezondheid is een samenwerking met een aantal (eerder onvermelde) organisaties aangegaan onder de nieuwe naam MIND en de nieuwe paginanaam 'Wij zijn MIND'. KNCV Tuberculosefonds heeft de naam van haar pagina aangepast. Tot slot betreedt Water for Life de Top 250, wat uiteindelijk ten koste gaat van het Helen Dowling Instituut, Diva Dichtbij en Both ENDS. De ondergrens voor vermelding stijgt hierdoor van 1.404 naar 1.560 likes.
 
gerelateerde items