Toon alles (1)

Europese fondsenwervers minder optimistisch dan Amerikaanse

29 oktober 2012, 04:00
Europese fondsenwervers minder optimistisch dan Amerikaanse
Europese fondsenwervers minder optimistisch dan Amerikaanse
Goede doelenorganisaties in het Verenigd Koninkrijk en Europa zijn aanmerkelijk minder optimistisch over hun fondsen volgend jaar dan die in Noord-Amerika en Nieuw Zeeland. Dat blijkt uit het rapport 2012 State of the Nonprofit Industry. Voor het onderzoek werden 1.516 organisaties onderzocht.

Het rapport meldt dat 77 procent van de Britse goed doelenorganisaties optimistisch zijn en denken dat ze hun werk volgend jaar wel kunnen financieren, tegenover 89 procent in Canada. In Nieuw Zeeland en de Verenigde Staten is dat 87 procent. Het minst optimistisch zijn ze in Duitsland (66 procent) en Frankrijk (67 procent). Nederland en Italië scoren weer hoger met respectievelijk 83 en 80 procent.

“Somberder dan vorig jaar”
Martin Campbell (foto) van Blackbaud Europe vertelde tijdens het International Fundraising Congress (IFC) dat de resultaten van dit jaar iets somberder zijn dan vorig jaar. “De meest optimistische organisaties vinden we onder de organisaties die vooral fondsen ontvangen van particulieren en bedrijven. De pessimistische goede doelen zijn vooral organisaties die meer leunen op de overheid en andere fondsen.”

Uit het onderzoek blijkt dat het optimisme van een organisatie om donateurs te vinden groter wordt naarmate ze meerdere strategieën gebruiken om die donateurs te werven. Goede doelenorganisaties zijn er daarnaast steeds meer van overtuigd dat hun website moeten worden aangepast zodat ze ook op mobiele telefoons goed te bereiken zijn. “Optimisme in de non profitsector is afhankelijk van hoe organisaties communiceren met hun doelgroep en de technologieën die ze aanwenden”, zegt Marc Chardon, ceo van Blackbaud. “De organisaties die van meerdere kanalen gebruikmaken zijn optimistischer over de toekomst wat betreft het aantrekken van nieuwe donateurs, het behouden van bestaande donateurs en het verhogen van hun bijdragen.”
gerelateerde items