Er zijn nog plaatsen: International Fundraising Congress in Noordwijkerhout (20-23 oktober)

7 oktober 2015, 04:00
Er zijn nog plaatsen: International Fundraising Congress in Noordwijkerhout (20-23 oktober)
Er zijn nog plaatsen: International Fundraising Congress in Noordwijkerhout (20-23 oktober)
Mis het IFC niet! Er zijn nog plaatsen en het aanbod aan workshops, presentaties en debatten is weer overweldigend. Om nog maar te zwijgen van de vele mogelijkheden om andere fundraisers vanuit de hele wereld te ontmoeten.

Veelzijdig en inspirerend leiderschap
Naast alle meer wetenschappelijke en technische workshops van fondsenwerving is er ook een ruim aanbod in presentaties over organisatie-opbouw, inspirerend leiderschap en visie.
Tip: de presentatie van Joe Jenkins (Friends of the Earth UK) over zijn eerste vijf jaar als directeur Fondsenwerving. Unieke inkijkjes in Jenkins’ ervaringen met besturen, het ontwikkelen van een team en de vele managementkwaliteiten (‘soft en hard’) die bij deze zware functie komen kijken.

Fundraise-vriendelijke organisaties werven meer geld
Een ander thema dat elke fondsenwerver bekend voorkomt: hoe krijg je alle geledingen van je organisatie mee in het ontwikkelen en implementeren van een succesvol fondsenwerfbeleid?
Tip: De presentatie Creating an Organisation of Fundraising Advocates. Niet alleen maakt een fondsenwerfvriendelijke organisatie het werk een stuk prettiger, onderzoek laat zien dat de opbrengsten hoger zijn in organisaties waar alle medewerkers geïnspireerd en verenigd zijn door de afdeling fondsenwerving.

Ethiek en morele authoriteit
Fondsenwervers bevinden zich vaak in de spagaat tussen loyaliteit aan hun missie en loyaliteit aan hun donors. Waar liggen de grenzen als het gaat om heel veel geld binnen te halen voor het onbetwistbaar goede doel? Waaraan ontleen je je morele autoriteit bij het werven van geld of steun?
Tip: de presentatie A New Look at Fundraising Ethics door Ian MacQuillin van Plymouth University (UK).

Info en aanmelden: www.resource-alliantie.org/ifc of jeannette@vakopleidingen-fondsenwerving.nl.
gerelateerde items