Toon alles (2)

Bliksemenquête deel 1: 'Is fondsenwerving een vrouwenberoep?'

23 mei 2018, 15:00
Is fondsenwerving een vrouwenberoep?
Is fondsenwerving een vrouwenberoep?
Van tijd tot tijd zal het nieuwe vakmedium The Fundraiser korte bliksemenquêtes houden onder haar lezers, waarvan een belangrijk deel ook in de achterban van partner Nederland Filantropieland is vertegenwoordigd. Deze online enquêtes gaan over onderwerpen waaraan de redactie van The Fundraiser werkt voor nieuwe uitgaven van het gedrukte kwartaalmagazine. De eerste korte vragenlijst gaat over de verhouding M/V in het vak fondsenwerving. Doe jij mee?  
 
In het komende nummer besteden we aandacht aan de intrigerende vraag: ‘Is fondsenwerving eigenlijk een vrouwenberoep?’ Je hoort vaak uitspraken als ‘Zeventig procent van de deze branche bestaat uit vrouwen’. Maar is dat ook zo? We gaan het proberen uit te zoeken en komen ook op andere vragen: hoe staat het met de beloning? En is er, zoals in veel andere beroepen, sprake van ongelijkheid in waardering en beloning ten opzichte van mannelijke collega’s? Is er, zoals wel het geval is op bestuurlijk niveau, ook een correlatie tussen de grootte van de organisatie waarvoor je werkt en de verdeling M/V? 
 
Wil jij ook wel eens weten hoe dit zit? Doe dan mee aan onze bliksemenquête. Je respons wordt geanonimiseerd en het invullen van de vragen duurt hooguit 3 tot 5 minuten. Belangrijk om te vermelden: alle fondsenwervers – dus ook de heren – nodigen we van harte uit voor onze vragenlijst.

Is fondsenwerving een vrouwenberoep?

Je respons wordt geanonimiseerd en het invullen van de vragen duurt hooguit 3 tot 5 minuten.
Ik ben


Mijn geboortejaar
Mijn hoogst genoten opleiding is
Ik werk
Ik doe dat


Hoeveel jaar ben je werkzaam als fondsenwerver?
Doe je uitsluitend fondsenwerving, of ook ander werk?
In welk domein ben je werkzaam?

Wat is de grootte van de organisatie waarvoor je werkt?

Wat is je bruto jaarsalaris of bruto-jaarinkomen in je functie als fondsenwerver?Is, voorzover je weet, de beloning voor mannen en vrouwen in jouw organisatie gelijk?En dan wil ik nog dit kwijt:

 
gerelateerde items