Toon alles (1)

The Fundraiser bliksemenquête: 'Is fondsenwerving een vrouwenberoep?'

23 mei 2018, 15:00
Is fondsenwerving een vrouwenberoep?
Is fondsenwerving een vrouwenberoep?
Van tijd tot tijd zal het nieuwe vakmedium The Fundraiser korte bliksemenquêtes houden onder haar lezers, waarvan een belangrijk deel ook in de achterban van partner Nederland Filantropieland is vertegenwoordigd. Deze online enquêtes gaan over onderwerpen waaraan de redactie van The Fundraiser werkt voor nieuwe uitgaven van het gedrukte kwartaalmagazine. De eerste korte vragenlijst gaat over de verhouding M/V in het vak fondsenwerving. Doe jij mee?  
 
In het komende nummer besteden we aandacht aan de intrigerende vraag: ‘Is fondsenwerving eigenlijk een vrouwenberoep?’ Je hoort vaak uitspraken als ‘Zeventig procent van de deze branche bestaat uit vrouwen’. Maar is dat ook zo? We gaan het proberen uit te zoeken en komen ook op andere vragen: hoe staat het met de beloning? En is er, zoals in veel andere beroepen, sprake van ongelijkheid in waardering en beloning ten opzichte van mannelijke collega’s? Is er, zoals wel het geval is op bestuurlijk niveau, ook een correlatie tussen de grootte van de organisatie waarvoor je werkt en de verdeling M/V? 
 
Wil jij ook wel eens weten hoe dit zit? Doe dan mee aan onze bliksemenquête. Je respons wordt geanonimiseerd en het invullen van de vragen duurt hooguit 3 tot 5 minuten. Belangrijk om te vermelden: alle fondsenwervers – dus ook de heren – nodigen we van harte uit voor onze vragenlijst.

De enquête is inmiddels gesloten. In het tweede nummer van The Fundraiser word je geïnformeerd over de resultaten en hoor je wat je vakgenoten vinden van de stelling. Heb je nog geen abonnement, dan kun je nu gebruikmaken van een zeer aantrekkelijke aanbieding! Klik hier.
 
gerelateerde items