Toon alles (2)

EC houdt enquête over crowdfunding

13 november 2013, 04:00
EC houdt enquête over crowdfunding
EC houdt enquête over crowdfunding
De Europese Commissie heeft een enquête gelanceerd om informatie te vergaren over crowdfunding. Stakeholders kunnen daarin hun mening geven over de voordelen en de risico's van crowdfunding en suggesties geven voor een optimaal beleidskader voor deze relatief nieuwe vorm van financiering. Reageren kan nog tot 31 december.

Crowdfunding wordt steeds populairder als financieringsbron voor de culturele en creatieve sector. Veel crowdfunding initiatieven zijn lokaal van aard, maar andere initiatieven zouden juist profijt kunnen hebben van toegang tot de Europese financiële markt. Om er zeker van te zijn dat crowdfunding niet een tijdelijke trend is, maar een duurzame vorm van financiering voor nieuwe Europese projecten, zijn bepaalde maatregelen nodig. In het bijzonder om het vertrouwen te winnen van mensen.

Behoeftes
Om die reden wordt deze Europese enquête gehouden. Er wordt data verzameld over de behoeftes van deelnemers aan crowdfunding en geïdentificeerd waar de Europese Unie kan bijdragen aan groei in deze nieuwe industrie. Bijvoorbeeld door te faciliteren of door middel van wetgeving en juridische maatregelen.

Iedereen kan reageren
De enquête gaat over alle vormen van crowdfunding, variërend van donaties tot financiële investeringen. Iedereen wordt van harte uitgenodigd om zijn of haar mening te geven en de online enquête in te vullen. Dus zowel burgers die bijdragen aan crowdfunding maar ook ondernemers die zelf crowdfunding campagnes lanceren. Ook nationale organisaties en crowdfunding platforms worden aangemoedigd om te reageren.

Reageren kan tot en met 31 december 2013. Klik hier om deel te nemen aan de enquête.
gerelateerde items