Toon alles (2)

Doneren aan Giro555 via Youtube succesvol

14 mei 2015, 04:00
Doneren aan Giro555 via Youtube succesvol
Doneren aan Giro555 via Youtube succesvol
Giro555 geeft sinds de lancering van het platform ‘ViewsvoorNepal’ ook YouTubers de gelegenheid bij te dragen aan de hulpactie voor de slachtoffers van de aardbeving in Nepal. Bij de online actie bundelen YouTubers en hun kijkers de krachten onder het motto ‘alleen al door te kijken draag je bij’. En dat werpt nu al zijn vruchten af.

De online sterren doneren voor elke duizend kijkers van hun video een euro aan Giro 555. Hoe vaker de video dus wordt bekeken, hoe meer geld er naar het goede doel gaat. Inmiddels zijn er al 120 video’s aan Giro 555 gedoneerd en worden er dagelijks tientallen producties toegevoegd.  

Gijs de Vries (foto), directeur Nederlandse Rode Kruis en actievoorzitter van Giro 555: ‘Ik ben blij dat we met dit initiatief erin slagen zijn een grote groep jonge groep mensen te bereiken waarmee we via traditionele media minder makkelijk in contact komen. We willen met dit soort initiatieven aansluiten bij het snel veranderende mediagedrag. Het is dan natuurlijk mooi om te zien hoe dit nu door YouTubers wordt opgepakt en zij op hun manier bijdragen aan de hulpverlening voor de ramp in Nepal.’
gerelateerde items