Toon alles (2)

Donatiebutton Facebook ook in Nederland

20 november 2017, 07:00
De donatiebutton van Facebook wordt in oktober ook beschikbaar voor Nederlandse goede doelenorganisaties.
De donatiebutton van Facebook wordt in oktober ook beschikbaar voor Nederlandse goede doelenorganisaties.
De donatiebutton van Facebook kan nu ook op Nederlandse pagina's worden ingezet. De button was tot nu toe alleen te gebruiken door non-profits in de VS, waarmee volgens Facebook al miljoenen dollars zijn opgehaald.
 
Facebook biedt non-profits tools om de organisaties geld te laten inzamelen zonder dat de donateur daarvoor de pagina hoeft te verlaten. Tot voor kort werden donateurs omgeleid naar een derde partij om de daadwerkelijke donatie te doen. Organisaties worden wel vooraf door Facebook gescreend. Ze kunnen zich aanmelden en moeten vervolgens extra informatie (waaronder financiële gegevens) overleggen. Het is nog niet bekend hoeveel instellingen in Nederland mee kunnen doen, maar voorlopig zijn er slechts twee in het overzicht opgenomen.
 
‘Krachtig instrumenten’
Facebook gaat ook helpen het aantal donaties te verhogen. Zo kan iemand twee weken voor zijn of haar verjaardag worden ze gevraagd of ze een donatiebutton willen inzetten voor een van de door Facebook gekozen goede doelenorganisaties. Directe donaties kunnen ook via Facebook Live-evenementen worden gedaan. Anita Yuen, strategisch partner van Facebook, zegt dat het verzamelen van donaties tijdens een live-uitzending een krachtig instrument is geworden voor fondsenwerving. Zo werd via de doneerknoppen op Facebook tijdens het benefietconcert van Ariana Grande op 4 juni meer dan 450.000 dollar extra opgehaald.
 
De service van Facebook is niet gratis. Organisaties betalen een bijdrage van 5 procent voor elke donatie: 3,5 procent om de kosten te dekken en 1,5 procent voor de verwerking van betalingen.

(Bron: The Guardian)
 
gerelateerde items