Deel je cadeau met een goed doel

1 september 2015, 05:00
Deel je cadeau met een goed doel
Deel je cadeau met een goed doel
Er is een platform opgericht dat weer eens een nieuwe vorm van doneren introduceert: Split-A-Gift. De naam zegt het al enigszins: je kunt op het platform cadeaus delen met een goed doel naar keuze.

Split-A-Gift is opgericht door de Amsterdamse Ann Sieradzki en Jetty Léons. Het initiatief geeft antwoord op de vaak gestelde vraag bij verjaardagen, jubilea of andere feestelijkheden: waarmee kunnen wij je blij maken?. Met dit nieuwe platform ligt het antwoord voor de hand: ‘Help mij een goed doel te steunen.’
Via de website kan eenvoudig een account aangemaakt worden waarmee genodigden en/of gasten gevraagd worden te helpen delen. De gebruiker kiest het goede doel en welk percentage van het cadeau geschonken zal worden en deelt deze gegevens online met zijn gasten. De gasten kunnen dan via iDEAL of creditcard een bedrag voor een donatie en/of cadeau overmaken. Split-A-Gift zorgt voor de rest: zij maken het geld over naar het goede doel en naar de gebruiker.

De goede doelen
Split-A-Gift heeft daarvoor zelf een aantal goede doelen uitgekozen waarmee een samenwerking is aangegaan. De intentie bestaat om dit aanbod in de toekomst verder uit te breiden. De donaties komen volledig ten goede aan het gekozen doel en de organisatie heeft  geen winstoogmerk. De gebruiker staat een klein deel van zijn cadeaugeld af om het platform kostendekkend te laten draaien.
gerelateerde items