Masterclass: De revival van filantropie

28 juni 2016, 14:00
De masterclass wordt aangeboden via een gratis webinar
De masterclass wordt aangeboden via een gratis webinar
Hoogleraren Theo Schuyt en René Bekkers geven op 10 november aanstaande de masterclass ‘De revival van filantropie’. Ze doen dat in samenwerking met Fondswerving Webinars, dat gratis webinars aanbiedt. Schuyt en Bekkers gaan in hun masterclass in op de maatschappelijke betekenis van de moderne filantropie.
 
Schuyt en Bekkers leggen in de reeks ‘Science for Society’ uit waar filantropie zijn oorsprong vindt en wat de betekenis ervan is voor de huidige ontwikkelingen. Waar filantropie voorheen stond voor het doneren van geld aan goed doel, zien we tegenwoordig steeds meer oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen. En ook steeds meer verschillende financieringsvormen. De twee hoogleraren delen hun verwachtingen voor de toekomst en wat we daarmee kunnen als professionals. Met hun gratis webinar laten ze zien hoe wetenschappelijke kennis vertaald kan worden naar de dagelijkse praktijk.
 
Prof. dr. Theo Schuyt is hoogleraar Filantropie, oprichter van het Centrum voor Filantropische Studies aan de Vrije Universiteit en grondlegger van het onderzoek Geven In Nederland.
Prof. dr. René Bekkers is bijzonder hoogleraar Sociale Aspecten van Pro-sociaal gedrag en directeur van het Centrum voor Filantropische Studies aan de Vrije Universiteit.
 
Het webinar is te volgen van 10.00 tot 10.50 uur. Aanmelden kan via deze link.
 
gerelateerde items