Toon alles (2)

Muren en dak moeten ook betaald worden

31 augustus 2017, 06:00
Muren en dak moeten ook betaald worden
Muren en dak moeten ook betaald worden
Hebt u onlangs nog geprobeerd een huis te kopen? Zelf heb ik daarin deze week miserabel gefaald. Want bood - hopeloos ouderwets, blijkt - een tikkeltje onder de vraagprijs. Sukkel. Er zaten zeker acht bieders boven ons. En vet boven die vraagprijs.   
 
Als fondsenwerver kan ik daar alleen maar van dromen. Als wij een fraai voorstel schrijven, zegt er never nooit niet iemand: ‘Wij vinden dit zó mooi, u krijgt van ons twintig procent extra. Kijk maar wat je daar mee doet.’ Andere markt, misschien. Meestal willen financiers juist liever nog wel wat van de organisatiekosten verlagen. Alsof je op een huis biedt, maar dan niet voor de muren of het dak wil betalen. Gelukkig komen we daar dan meestal met een goed gesprek wel weer uit.   
 
Die kans krijg je alleen niet altijd. Onlangs werden we bij een tender afgewezen, omdat onze kosten te láág waren - we hadden weliswaar braaf opgeschreven dat we vergelijkbare projecten al vele jaren uitvoeren. Maar dat vonden de beoordelaars volstrekt niet overtuigend. Zij zagen vooral dat we tegen afbraakprijzen een recent geheel gemoderniseerde vrijstaande jaren dertig villa in een woest gewilde wijk aanboden. Dan zal er dus wel iets mis zijn met het fundament…       
 
Aan ons dus de fraaie taak om steeds opnieuw geduldig, grondig en gedegen uit te leggen dat er voor ons soort werk daken nodig zijn, en muren. En wat die precies kosten, en waarom. Stiekem droom ik ondertussen, behalve van dat heerlijke huis waar ik nooit zal wonen, van de dag dat er voor een goed voorstel acht financiers tegen elkaar opbieden. Want we hebben nog behoorlijk wat werk te doen, voordat het einde van de honger werkelijkheid wordt.   
 
Nieuw: 
DDB Dailyelke dag om 12.00 uur het laatste nieuws & opinie van de afgelopen 24 uur in uw mailbox. Gratis service naast uw wekelijkse DDB Journaal.
Aanmelden: klik hier.
gerelateerde items