Toon alles (2)

Crowdfunding naar ruim 75 miljoen euro eerste helft 2017

2 juli 2017, 07:00
Crowdfunding blijft voorlopig in de lift zitten
Crowdfunding blijft voorlopig in de lift zitten
De op Fundwijzer opgenomen veertig crowdfundingplatforms hebben in het eerste half jaar van 2017 ruim 72 miljoen euro financiering weten op te halen voor uiteenlopende projecten. Worden daar niet bij deze overzichtswebsite gevolgde projecten opgeteld, dan is er voorvoor ruim 75 miljoen euro gecrowdfund. Hiermee laat de crowdfundingmarkt in Nederland een lichte groei zien ten opzichte van het eerste half jaar van 2016 toen de crowdfundingplatforms in totaal bijna 69 miljoen euro wisten aan te trekken.
 
Waar in 2016 in de maand april de meeste financiering werd opgehaald is dit in 2017 juist precies het omgekeerde. Overall wist de markt een groei van vijf procent te realiseren.
 
Fundwijzer biedt een vergelijkingssite op het gebied van (alternatieve) financieringen en geeft informatie over en een overzicht van crowdfunding, factormaatschappijen, kredietunies en participatiemaatschappijen en brengt real time de individuele projecten van meer dan veertig Nederlandse crowdfunding platformen bijeen.
 
Bron: Fundwijzer
 
gerelateerde items