Deel goede doelen biedt contactloos collecteren

29 augustus 2017, 12:00
Met ingang van 3 september is in voorlopig vijftig gemeenten contactloos doneren mogelijk.
Met ingang van 3 september is in voorlopig vijftig gemeenten contactloos doneren mogelijk.
Een groep van 21 goede doelen investeert gezamenlijk in vijfhonderd collectebussen met ingebouwde pinautomaat, waarmee contactloos kan worden betaald. Daarmee gaan ze met ingang van 3 september in voorlopig vijftig gemeenten contactloos doneren mogelijk maken. In de collectebus kan ook nog gewoon geld worden gestopt. De collectebussen rouleren tussen de deelnemende goede doelen, zodat de samenwerkende organisaties kosten kunnen besparen.
 
Het aantal contactloze betalingen groeit: in 2014 waren er nog maar 8,3 miljoen contactloze transacties, vorig jaar 630 miljoen. In 2016 waren er in Nederland voor het eerst meer pin- dan contante betalingen. De goede doelen hopen hiervan ook te kunnen profiteren. Volgens hen ervaart bijna drie kwart van de huishoudens de collectant als positief, maar veel mensen hebben tegenwoordig geen kleingeld meer in huis.
 
Een aantal organisaties begon drie jaar geleden al een kleinschalige proef met mobiele pinapparaten. Toen bleek dat het gemiddeld gedoneerde bedrag spectaculair was gestegen: ruim 5 euro bij een mobiele pintransactie, tegen gemiddeld ongeveer 1 euro bij een contante gift.
 
Nieuw: 
DDB Dailyelke dag om 12.00 uur het laatste nieuws & opinie van de afgelopen 24 uur in uw mailbox. Gratis service naast uw wekelijkse DDB Journaal.
Aanmelden: klik hier.
gerelateerde items