Toon alles (1)

Civil Power: nog enkele plaatsen beschikbaar!

1 september 2018, 13:00
Civil Power: nog enkele plaatsen beschikbaar!
Civil Power: nog enkele plaatsen beschikbaar!
Civil Power: dat is de naam van een nieuw live-event van Stichting Lenthe, uitgever van The Fundraiser en De Dikke Blauwe. De pilot-editie vindt plaats op 22 november in De Balie in Amsterdam onder leiding van journalist-publicist Jeroen Smit (De Prooi). 

Of je nu een goed doel bent, een vermogensfonds of een andere maatschappelijk gerichte non-profit: als je je doelen wilt behalen, zul je links of rechtsom in meer of mindere mate samenwerking moeten zoeken: met andere civil society-organisaties, met de overheid, met bedrijven, met de wetenschap en met andere stakeholders. Dat samenwerken is bepaald niet gemakkelijk. De verschillen in cultuur, financieringsmodellen en mandaat verschillen enorm. Wie leidt zo’n samenwerking? Wie houdt al die kikkers in de kruiwagen en het vizier op scherp? Hoe behoud je je identiteit en draagvlak in de samenleving? Hoe ver kun of moet je gaan in het suiten van compromissen?

Tijdens Civil Power gaan we u een prachtige casus presenteren waarin alle uitdagingen, problemen en dilemma’s voorbijkomen en waarbij alle hoofdactoren (ngo-overheid-bedrijfsleven-wetenschap) aanwezig zijn. Ter lering, en ook een klein beetje ter vermaak, want deze casus is opgehangen aan de nieuwe nummer 1 van de jaarlijkse DDB100: de ranglijst van ‘invloedrijksten in de wereld van doneren & sociaal investeren’. De bekendmaking van de nieuwe DDB100 is feitelijk de nieuwe staalkaart van pure civil power, waarover De Dikke Blauwe de afgelopen maanden een online enquête hield: de Civil Power Barometer.

Tijdens het congres delen we de belangrijkste uitkomsten van die CP Barometer met u en zal dagvoorzitter Jeroen Smit (die u kent als publicist-journalist en auteur van o.a. ‘De Prooi’ over het ABN AMRO-drama) met u het debat over enkele stellingen aangaan.

Civil Power zal geopend worden met een opdracht aan ons allemaal door onze keynote-spreker Lisa Jordan. Jordan, Amerikaans staatsburger, is in de wereld van de (internationale) filantropie een grote naam: bekend als leider die foundations naar grotere impact leidt; die systeemveranderingen voor jonge kinderen op gang helpt en wetgevers over deze hele aardbol met hun neus op het duurzaamheidsdossier drukt. Jordan heeft gewoond en gewerkt in New York, Washington D.C., Amsterdam, Tokio, Brussel en is momenteel in Den Haag gevestigd. Ze vervulde topposities bij de Nederlandse vermogensfondsen Porticus (CSO) en Bernard van Leer (CEO); bij het Bank Information Center (CEO) en bij de Ford Foundation als directeur van de unit Governance en Civil Society. Tegenwoordig is ze actief als zelfstandig consultant.
Maar Jordan is vooral een vrouw met een grootse visie op filantropie: goed doen is op zichzelf echt niet goed genoeg. Bestuurders en medewerkers van filantropieorganisaties hebben een duidelijke taak op the market to create good: een streven naar en bijdrage aan the good society. Het leggen van verbindingen; bouwen van bruggen. Een taak die in deze tijden van heftige polarisering prangender is dan ooit.
  
 
   

Verder gaan we tijdens Civil Power met u ook naar ons zelf kijken door de ogen van journalisten. In een panel met Harm Taselaar (RTL4 Nieuws), Sander Schimmelpenninck (Quote) en Mirjam Vossen (World’s Best News) stellen we ons de vraag: waarom lijkt het alsof alleen negatieve zaken (directeurssalarissen, strijkstokken en fraude) de pers halen? Is ‘constructieve journalistiek’ het antwoord?

Civil Power eindigen we met een bijzondere ‘recensent’: Ed Nijpels, de man die op dit moment sleurt aan het Energieakkoord en als geen ander weet – met zijn indrukwekkende staat van dienst in alle maatschappelijke domeinen – wat ervoor nodig is om heel verschillende partijen en standpunten te verenigen op een gezamenlijk doel.


Wil je ook inspiratie opdoen voor nieuwe allianties die je missie dichterbij brengen, schrijf je dan in voor Civil Power 2018.
   
Datum:                              22 november 2018
Tijd:                                    Middagprogramma: 13.00-16.30 met borrel na
Locatie:                             Debatcentrum De Balie, Amsterdam
Dagvoorzitter:                Jeroen Smit
Aantal deelnemers:      Max. 200
Bijdrage in de kosten:  €200,- excl. btw, incl. De Dikke Blauwe5 jaargids ad €69,-             

13.00         Inloop 
       
Welkom & Opening door Marc van den Tweel, voorzitter programmacommissie.
Introductie door Jeroen Smit

Uitslag van de Civil Power Barometer - de grote online enquête van De Dikke Blauwe onder influentials en bestuurders in de filantropie - wordt in het gehele programma vervlecht: de deelnemers krijgen stellingen voorgeschoteld waarover gestemd en gediscussieerd kunnen worden o.l.v. Jeroen Smit
 
Openingsspreker: Lisa Jordan
Lisa Jordan, al lang in Nederland actief is als bestuurder en strateeg op het gebied van filantropie (Van Leer Foundation, Porticus), houdt een enthousiasmerend State of the Art of Philanthropy-verhaal. 

DDB100: bekendmaking van de nieuwe ranglijst van 'invloedrijksten in de wereld van doneren & sociaal investeren'; Laurentien van Oranje, de nummer 1 van de vorige lijst, introduceert haar opvolger/opvolgster. Tevens overhandiging eerste exemplaar van de lustrum-editie van De Dikke Blauwe-jaargids (nummer 5).
 
Grenzenloze samenwerking: Uitgebreid programmablok met en rond de nieuwe winnaar van de DDB100: een casus die de kansen en uitdagingen van publiek-private samenwerking demonstreert met gasten uit wetenschap, overheid en sector. Daarin een mini TEDex-presentatie van de genoemde casus en een gesprek met de winnaar (ngo's), een topwetenschapper en vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven en de overheid.
 
PAUZE 
 
Media: paneldiscussie over constructieve journalistiek, met gasten Mirjam 
Vossen (Worlds’ Best News), Sander Schimmelpenninck (hoofdredacteur Quote) en Harm Taselaar (hoofdredacteur RTL Nieuws)
 
Energieakkoord-smeder Ed Nijpels is 'gast-recensent' van Civil Power en geeft tips, adviezen en waarschuwingen mee voor iedereen die in multi-disciplinaire samenwerkingen aan maatschappelijke oplossingen werkt.
 
16.30         Borrel
  
►Wilt u partner worden van Civil Power? Klik hier.
►Wilt u meer weten over De Civil Power Barometer? Klik hier.
►Wilt u meer weten over de achtergrond van Civil Power, klik dan hier voor een uitgebreid interview met Marc van den Tweel, voorzitter van de programmacommissie.

Aanmelden is helaas niet meer mogelijk.
gerelateerde items