Toon alles (2)

Bootcamp: crowdsourcing for migrantenorganisaties

9 november 2015, 15:14
Veel NPO's kunnen de stap naar online nog niet maken: op naar Bootcamp!
Veel NPO's kunnen de stap naar online nog niet maken: op naar Bootcamp!
Het internet zorgt ervoor dat eenieder kan meedoen en meedenken in het oplossen van maatschappelijke problemen. Toch lijken veel non-profitorganisaties de stap online niet te kunnen maken, omdat ze daar de kennis en middelen niet voor hebben. Daarom organiseren crowdsourcing platform Pifworld.com en de organisatie Pymp My Village – in samenwerking met het Ministerie van Buitenlandse zaken – Crowdsourcing Bootcamps voor migrantenorganisaties.

Migrantenorganisaties leren tijdens de bootcamp hoe ze projecten kunnen crowdfunden, welke projecten daar het beste voor in aanmerking komen en hoe ze een community om hun projecten kunnen heen bouwen.

‘Behoefte aan nieuwe manieren van fondsenwerven’
De eerste bootcamp heeft inmiddels plaatsvonden en was volgens Robert van Roijen van Pifworld.com een groot succes. ‘Je ziet dat men behoefte heeft aan nieuwe manieren om fondsen te werven voor projecten in landen zoals Ghana, Zambia en Mali. Maar ook voor projecten in Nederland, waar vluchtelingen verder geholpen moeten worden. Bijzonder actueel en urgent. Daarom ben ik blij dat wij deze bootcamps kunnen organiseren'.

De bootcamps worden georganiseerd in Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Utrecht en Apeldoorn. Er doen meer dan vijftig organisaties mee en de inschrijving is gesloten. Wilt u meer informatie of wilt u deelnemen, neem dan contact op met info@pifworld.com.
gerelateerde items