Toon alles (2)

Augustus uitgeroepen tot Ice Bucket Challenge maand

14 augustus 2015, 14:07
Augustus uitgeroepen tot Ice Bucket Challenge maand
Augustus uitgeroepen tot Ice Bucket Challenge maand
Augustus is wereldwijd uitgeroepen tot Ice Bucket maand. De Challenge begon vorig jaar in Boston, waar Pete Frates de diagnose ALS kreeg. Om bekendheid te creëren voor de ziekte besloot hij een emmer met ijswater over zich heen te storten en daarmee zijn oude honkbal teamgenoten van het Boston College Baseball team uit te dagen om hetzelfde te doen. De Ice Bucket Challenge was geboren.

De Ice Bucket Challenge waaide over naar Nederland en werd uiteindelijk wereldwijd een ongekend succes. Vanaf 13 augustus 2014 gooide bekend en onbekend Nederland een emmer ijswater over zich heen. De donaties stroomden binnen en in  Nederland was de opbrengst van de Ice Bucket Challenge 2014 twee2 miljoen euro.
Stichting ALS Nederland heeft met dit geld wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaak van ALS kunnen ondersteunen en zich daarnaast kunnen richten op initiatieven die de zorg en kwaliteit van het leven van ALS-patiënten en hun omgeving verbeteren. Na de Ice Bucket Challenge heeft de stichting bovendien korte, informatieve filmpjes gemaakt om de bekendheid van ALS te vergroten.

Bij het Utrechts Universitair Medisch Centrum zijn de drie mensen die vorig jaar het spits afbeten gisteren de Ice Bucket Challenge opnieuw aangaan: autocoureur Meindert van Buuren jr. , prof. dr. Leonard van den Berg en Gorrit-Jan Blonk, directeur-bestuurder van Stichting ALS Nederland.
gerelateerde items